Ειδησεογραφικό site

Η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ

29

Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες σε δημοσκόπηση που έλαβε χώρα στη Γαλλία δήλωσαν πως θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γκάλοπ που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή στο περιοδικό Journal du Dimanchе.

Συγκεκριμένα 53% των ερωτηθέντων είπαν ότι ελπίζουν πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη ενώ 46% δήλωσαν ότι δεν θα τους πείραζε ένα Grexit.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Institut français d’opinion publique, αποκάλυψε μία σημαντική αλλαγή της κοινής γνώμης από το 2011. Τότε, σε αντίστοιχο γκάλοπ, το 73% των Γάλλων πολιτών τάσσονταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε την Κυριακή ότι οι Γάλλοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ επειδή «θέλουν την σταθερότητα και την ανάπτυξη».

«Κατανοούν επίσης ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει τρομερά και έχουν διανύσει το μεγαλύτερο κομμάτι μίας δύσκολης διαδρομής. Επομένως θα ήταν τραγωδία εάν τελικά δεν έφταναν στον προορισμό τους», πρόσθεσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.