Ειδησεογραφικό site

Η πλατεία της Τασίας – Γέμισε η Βικτώρια με μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)

27

 

Εγκλωβισμένοι μετανάστες από το Αφγανιστάν βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες στην πλατεία Βικτωρίας αφού λόγω της συνθήκης του Δουβλίνου δεν μπορούν να φύγουν από την χώρα μας.

Οι μετανάστες πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα με προορισμό την Γερμανία, κάτι όμως που φαίνεται προς το παρόν αδύνατο αφού δεν έχουν δικαίωμα ασύλου και έτσι περιμένουν τις αποφάσεις που θα παρθούν για αυτούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Γυναίκες, παιδιά και νεαροί άνδρες έχουν κάνει σπίτι τους τις τελευταίες μέρες την πλατεία Βικτωρίας. Τρώνε έξω και κοιμούνται σε αυτοσχέδια κρεβάτια από χαρτόκουτα ενώ οι πιο «εύποροι» από αυτούς έχουν σκηνές για τη νύχτα.

Παρά το γεγονός ότι καταυλισμός ξεκίνησε να λειτουργεί στα μέσα Αυγούστου στον Ελαιώνα έχει ήδη φτάσει στα όρια της δυναμικότητάς του αφού με την αύξηση των ροών από τα νησιά όλο και περισσότεροι ήταν εκείνοι που ζητούσαν εκεί φιλοξενία.

Έτσι 20 ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του χώρου φιλοξενίας που παραχώρησε ο Δήμος, οι μετανάστες εξακολουθούν να καθοδηγούνται από τις Αρχές σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, προβληματισμό που εξέφρασε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με ανακοίνωσή του.

Ο Σαγιντ, ένας νέος από το Αφγανιστάν μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να ταξιδέψουν για την Ευρώπη, με τελικό προορισμό την Γερμανία. Ενώ ο ίδιος τονίζει πως οι δουλέμποροι από το Αφγανιστάν έως την Γερμανία παίρνουν το κεφάλι έως 7.000 ευρώ ενώ από την Ελλάδα για την Γερμανία ζητούν έως 2.600 ευρώ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.