Ειδησεογραφικό site

Η πλατεία Βικτωρίας έγινε ένα απέραντο… τσαντίρι – Εικόνες ντροπής

20

Με σχεδόν 5.000 μετανάστες να φθάνουν μόνο σήμερα στον Πειραιά και από εκεί να διασκορπίζονται στην Αθήνα, η Πλατεία Βικτωρίας έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε έναν απέραντο καταυλισμό.

Εκεί όπου πάνω από 2.000 μετανάστες βολεύονται όπως-όπως και προσπαθούν να περάσουν τη νύχτα μέχρι να βρουν ποιόν δρόμο θα πάρουν για να φύγουν από την Ελλάδα.

Η πλατεία έχει κυριολεκτικά βουλιάξει από πρόσφυγες κάθε ηλικίας και καταγωγής, με τους περισσότερους να προέρχονται από το Αφγανιστάν. Οι οποίοι, σε αντίθεση με τους Σύρους που μπορούν έστω και με δυσκολία να προωθηθούν προς τα σύνορα, αυτοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην χώρα μας, καθώς λόγω της συνθήκης του Δουβλίνου δεν μπορούν να ζητήσουν άσυλο σε άλλο κράτος.

Γυναίκες, παιδιά και νεαροί άνδρες έχουν κάνει σπίτι τους τις τελευταίες μέρες την πλατεία Βικτωρίας, εξυπηρετώντας με όποιον τρόπο μπορούν τις ανάγκες τους. Οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες καθώς δεν υπάρχουν τουαλέτες ενώ λείπει και το τρεχούμενο νερό.

 

Τρώνε έξω, κάνουν τις σωματικές τους ανάγκες όπου βρουν, και κοιμούνται σε αυτοσχέδια κρεβάτια από χαρτόκουτα ενώ υπάρχουν και ελάχιστες υποτυπώδεις σκηνές για όσους ήταν πιο προνοητικοί. Οι λιγότερο τυχεροί θα βολευτούν για ένα-δυο βράδια στις εισόδους πολυκατοικιών και καταστημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία αλλά και στους γύρω δρόμους είναι πραγματικά ασφυκτική για τους κατοίκους της περιοχής. Αλλά και ενδεικτική της έλλειψης προγραμματισμού και σχεδίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία με την απραξία της οδήγησε την κατάσταση σε τέτοια εκρηκτικά φαινόμενα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.