Ειδησεογραφικό site

Η παρουσίαση της «Τελείας» του Γκλέτσου στα Ανώγεια (Φωτο)

58

Με άφθονη ρακί και μαντινάδες υποδέχτηκαν οι Κρητικοί τον ιδρυτή της «Τελείας» Απόστολο Γκλέτσο στα Ανώγεια όπου βρέθηκε για να κάνει την επίσημη παρουσίαση του κόμματός του.

Ο Δήμαρχος Στυλίδας έφτασε στο νησί σήμερα νωρίς το πρωί όπου συναντήθηκε πρώτα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κι έπειτα πήρε τον δρόμο προς τα Ανώγεια για να παραστεί στην πολιτική εκδήλωση στο Δημαρχείο του χωριού και να παρουσιάσει τις βασικές αρχές της «Τελείας».

Ο κ. Γκλετσος ταξίδεψε με το πλοίο της γραμμής μαζί με τον συνιδρυτή της Τελείας κ. Βάιο Γκανή αλλά και την κυρία Αθανασία Ζοβοϊλη η οποία θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Σε δηλώσεις του στο λιμάνι του Ηρακλείου ο κ. Γκλέτσος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να κατέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή με το κόμμα «Τελεία».

Όπως είπε, «Επιχειρούμε να ανοίξουμε μια νέα σελίδα. Συζητούσαμε με τους συνεργάτες μου και τους συνιδρυτές και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως πρέπει να μπει τελεία σε ότι κακό έχει συμβεί στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά. Μια κατάσταση που έχει οδηγήσει τους μισούς Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και όλες οι κοινωνικές τάξεις να αγωνιούν για το αύριο. Γι’ αυτό διεκδικούμε χώρο στη βουλή. Η «Τελεία» δεν χαρακτηρίζεται ούτε αριστερό, ούτε «δεξιό ούτε και κεντρώο κόμμα». Η επιλογή των Ανωγείων είναι καθαρά συμβολική, γιατί θέλουμε να πάρουμε δύναμη, ενέργεια και τιμή από αυτά για να ξεκινήσουμε το έργο μας».

Οι Ανωγιανοί πρόσφεραν στον κ. Γκλέτσο ένα κρητικό παραδοσιακό μαντήλι ενώ έγραψαν για αυτόν και μαντινάδες με πολιτικά υπονοούμενα μεταξύ των οποίων «Όποιος στα Ανώγεια έρχεται, θα πρέπει να θυμάται, πως με την παρουσία του τιμάει και τιμάται». Μαζί με μέλη των οικογενειών Ξυλούρη, Αεράκη, Κεφαλογιάννη, Σκουλά και τον Δήμαρχο κ. Καλλέργη έγινε και η επίσημη προσφώνηση του κόμματος στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων ενώ ακολούθησε γλέντι με ρακί και κρητική λύρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.