Ειδησεογραφικό site

Η «Ομάδα Κρούσης» της Δημοκρατικής Παράταξης, το ραντεβού με τον Λυκούδη και η πρόταση

195

Έντονες οι ζυμώσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ να “ανεβάζει στροφές” στη μηχανή της Δημοκρατικής Παράταξης ενόψει του συνεδρίου και με φόντο τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, που εκτός από τα χαμηλά ποσοστά που συνεχίζει να συγκεντρώνει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τη θέτουν εκτός κοινοβουλευτικής δράσης στις επόμενες εκλογές, ήδη από καιρό, μετρά στα δάκτυλα πλέον τους βουλευτές της μετά και από την τελευταία αποχώρηση του Σπύρου Λυκούδη και της Μεταρρυθμιστικής Τάσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, επικεφαλής των διεργασιών στο χώρο έχουν τεθεί τέσσερις εκλεκτοί με έντονη παρουσία στο χώρο της κεντροαριστεράς και λειτουργούν εν γνώσει και σε πλήρη συνεννόηση με τον Ευ. Βενιζέλο. Πρόκειται για τους Π. Καψή, Γ. Βερνίκο, Ν. Μπίστη, και Γ. Τούντα που λειτουργούν από κοινού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τρέχουν τις διεργασίες για την πρωτοβουλία της σύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η “ομάδα κρούσης” των τεσσάρων στο πλαίσιο των διεργασιών σύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης είχαν συνάντηση με τον Σπ. Λυκούδη την παραμονή της αναχώρησης του Ευ. Βενιζέλου για τη Νέα Υόρκη, την περασμένη εβδομάδα, με σκοπό να ανιχνευθούν οι προθέσεις του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή σχετικά με το αν ο ίδιος επιθυμεί να συνδράμει στην ανασυγκρότηση του χώρου ως εκφραστής της “ανανεωτικής αριστεράς”.

Ωστόσο, ο Σπ. Λυκούδης,σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ φάνηκε να προτιμά να κάνει πρώτα το δικό του κόμμα ώστε να διαπραγματευτεί στη συνέχεια από θεσμική θέση τη συμμετοχή του στη Δημοκρατική Παράταξη.

Όσον αφορά, στα υπόλοιπα μέλη της ΔΗΜΑΡ που έχουν ανοικτά διαχωρίσει τη θέση τους από εκείνη του Φ. Κουβέλη με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το κόμμα, όπως ο Γρ. Ψαριανός (ομιλητής στην εκδήλωση των προγραμματικών θέσεων του Ποταμιού), Ανδρέας Παπαδόπουλος και Βασίλης Οικονόμου (πρωτοβουλία για νέο κόμμα ΣΟΔΗΑ) φαίνεται από τις κινήσει τους στην πολιτική σκακιέρα να έχουν, επίσης, τη δική τους ατζέντα.

Κύριο μέλημα, για τη Δημοκρατική Παράταξη παρόλα αυτά παραμένει η συσπείρωση των όμορων δυνάμεων του χώρου της κεντροαριστεράς με σκοπό τη συγκρότηση ενός ενιαίου και ισχυρού μετώπου απέναντι στη Χρυσή Αυγή ώστε να εκθρονιστεί από την τρίτη θέση που την κατατάσσουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.