Ειδησεογραφικό site

Η Νέα Υόρκη όπως δεν την ξέρετε

42

Στοιχειωμένα, εγκαταλειμμένα, αφημένα στο έλεος των καιρικών φαινομένων, τα μέρη που φωτογραφίζει ο Will Ellis έχουν την απόκοσμη γοητεία του παρελθόντος της Νέας Υόρκης.

Τα τελευταία 3 χρόνια φωτογραφίζει και διηγείται τις ιστορίες κτιρίων της Νέας Υόρκης που παραμένουν εγκαταλειμμένα εδώ και πολύ καιρό, με μόνους κατοίκους πλέον τα περιστέρια και τις νυχτερίδες.

Ο φωτογράφος Will Ellis ταξιδεύει συνέχεια στα 5 διαμερίσματα της Νέας Υόρκης “εξερευνώντας με εμμονή” μέρη που έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη και φωτογραφίζοντας την πορεία του για χάρη του μπλογκ του “Abandoned NYC”.

ellis-coverΜε αυτόν τον τίτλο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο του με τις εξερευνήσεις των τελευταίων 3 ετών, κάτι που είχε αποφασίσει να κάνει σχεδόν από την αρχή.

Από τότε που ξεκίνησε το μπλογκ, το 2011, ο Ellis έχει φωτογραφήσει δεκάδες εγκαταλειμμένα μέρη, από κάστρα και νεκροταφεία, μέχρι ψυχιατρεία και εστιατόρια.

Το βιβλίο θα περιλαμβάνει 200 φωτογραφίες “αστικής παρακμής”, σύμφωνα με το Amazon, και ο Ellis λέει ότι πέρασε πολύ χρόνο κάνοντας έρευνα για τα μέρη που φωτογράφιζε.

Το βιβλίο ετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια και “είναι σίγουρα το αποκορύφωμα όλου αυτού του εγχειρήματος” λέει ο Ellis, αν και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να ανανεώνει το μπλογκ του “Abandoned NYC”.

ellis1

ellis2

ellis3

ellis4

ellis5

ellis7

ellis8

ellis9

ellis10

ellis11

ellis12

ellis13

Πηγή: dailymail.co.uk

Τα σχόλια είναι κλειστά.