Ειδησεογραφικό site

Η Μυτιλήνη έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο καταυλισμό

44

Άγνωστος είναι πλέον ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που κατακλύζουν το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, αλλά και περιοχές εισόδου στο νησί, όπως η Συκαμνιά και ο Μόλυβος.

Το σύνολο των δημοσίων χώρων της πόλης έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό. Σκηνές έχουν στηθεί σε όλο το λιμάνι, στα πεζοδρόμια της προκυμαίας, στα Τσαμάκια, στην πλατεία στο Κιόσκι, στο δημοτικό κήπο, στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης, ακόμα και στο απομακρυσμένο πάρκο Καραπαναγιώτη.

Αργά το μεσημέρι το λιμάνι της πόλης «άνοιξε» για χιλιάδες μετανάστες που το πολιορκούσαν μετά το άδειασμά του, την Παρασκευή. Είχαν προηγηθεί δεκάδες συγκρούσεις κατά τις οποίες μετανάστες, κατά κύριο λόγο Αφγανοί, πραγματοποιούσαν επιθέσεις στις αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις οι οποίες φύλατταν τις εισόδους του λιμανιού, διεκδικώντας την καταγραφή και την άμεση αναχώρηση τους.

Αναχώρηση η οποία όμως δεν είναι δυνατή, αφού οι θέσεις για τα πλοία που αναχώρησαν ή και θα αναχωρήσουν αργά το βράδυ για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη είχαν κλείσει.
Νωρίς το πρωί, αναχώρησαν για τον Πειραιά 2.500 άτομα με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άλλα 540 αναχώρησαν με το πλοίο «Blue Star 1» και 400 αναχωρούν τα μεσάνυχτα με το «Αριάδνη» για Καβάλα.

Την ίδια ώρα το «Τέρα Τζετ», το οποίο έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσει τα μεσάνυχτα για Πειραιά με 1800 άτομα, έχει 400 κενές θέσεις, αφού δεν έχουν εκδοθεί δικαιολογητικά που θα επιτρέψουν σε όλο τον κόσμο να φύγει από το νησί.

Κι αυτό τη στιγμή που για τις 5.30 το πρωί της Κυριακής έχει προγραμματισθεί νέο δρομολόγιο για Πειραιά με το «Ελευθέριος Βενιζέλος», για το οποίο όμως ως τις 8.00 το βράδυ δεν έχουν εκδοθεί εισιτήρια, λόγω της μη έκδοσης δικαιολογητικών από τις αρμόδιες αρχές.
Οι τελευταίες φαίνεται ότι αδυνατούν να προχωρήσουν γρήγορα τη απαραίτητη διαδικασία, λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.