Ειδησεογραφικό site

Η μυστική συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου που έκρινε τον ανασχηματισμό

58

Μία επίσκεψη, μεσάνυχτα, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και η μυστική συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γκίγκα Χαρδούβελη στο Μαξίμου – που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό- ήταν οι κομβικές επαφές που κλείδωσαν τον σαρωτικό ανασχηματισμό ο οποίος ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα που η ονοματολογία για τον επόμενο τσάρο της οικονομίας κορυφωνόταν με δυο τρία ονόματα να είναι το φαβορί στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο Γκίκας Χαρδούβελης, ανενόχλητος αλλά και με πάσα διακριτικότητα επισκέφθηκε το γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε μια μακρά, άκρως κατατοπιστική συζήτηση μαζί του για τις λεπτομέρειες της νέας θέσης που επρόκειτο να αναλάβει λίγες μέρες αργότερα. Ηταν η στιγμή που ουσιαστικά έδωσαν και τελικά τα χέρια οι δύο άντρες για να αποχωρήσει στη συνέχεια ανενόχλητος ο κ. Χαρδούβελης.

Το όνομά του κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό σχεδόν μέχρι το τέλος – ήταν λίγο πριν τις έξι το απόγευμα όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που τον ρώτησε αν ο Χαρδούβελης υπουργοποιείται στην οδό Νίκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν απάντησε, επικοινώνησε όμως με τον Αντώνη Σαμαρά που αποφάσισε να επισπεύσει την ανακοίνωση για να μην κάψει το μεγάλο χαρτί του ανασχηματισμού που πίστευε ως την τελευταία στιγμή ότι είχε στα χέρια του. Αλλωστε το Μαξίμου με κάθε τρόπο έλεγε πως το όνομα του νέου υπουργού θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη, μια προσωπικότητα που δεν έχει ακουστεί ως υποψήφια για τη Νίκης.

Ομως το ραντεβού που κλείδωσε την ευρύτερη εικόνα του ανασχηματισμού, έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ και ως τα ξημερώματα της Δευτέρας στο πατρικό του πρωθυπουργού. Στην οδό Μουρούζη, ανάμεσα στον ίδιο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι δυο τους συζήτησαν σε κλίμα σχεδόν φιλικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφού από τις ευρωεκλογές και μετά φαίνεται πως οι σχέσεις τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και η συνεργασία τους έχει σφυρηλατηθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.