Ειδησεογραφικό site

Η μυστική συνάντηση Παυλόπουλου – Παππά στο προεδρικό

49

Μια συνάντηση που ίσως αποδειχθεί «κλειδί» για τις εξελίξεις είχαν νωρίτερα το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπα Δημήτρης Τζαννακόπουλος επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με απόλυτη μυστικότητα.

Προφανώς συζήτησαν τις λεπτομέρειες σχετικά με την προετοιμασία για τις εκλογές οι οποίες αποφασίστηκαν μετά την κυβερνητική σύσκεψη για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr πολλή συζήτηση γίνεται για το τι θα γίνει με τις διερευνητικές εντολές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορούν να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές με επίκληση εθνικού λόγου, δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ακολουθήσει κύκλος διερευνητικών εντολών με τα τρία πρώτα κόμματα.

Σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή, εάν δεν μπορεί κανένα κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί εκ νέου όλους μαζί τους πολιτικούς αρχηγούς, διερευνώντας αν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση οικουμενικής σύνθεσης. Αν και αυτή η προσπάθεια δεν τελεσφορήσει, τότε οδηγούμαστε σε διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές.

Ωστόσο, πηγές τόσο από το Μαξίμου όσο και από την Προεδρία εκτιμούν ότι μπορεί να ξεπεραστεί η διαδικασία των διερευνητικών, με νομικές ερμηνείες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ακόμη ο τρόπος.

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA.GR

Τα σχόλια είναι κλειστά.