Ειδησεογραφικό site

Η Μισέλ Ομπάμα τάραξε τους Σαουδάραβες

60

H επιλογή της να μην φορέσει μαντίλα αποδοκιμάστηκε από ορισμένους επίσημους οι οποίοι αρκέστηκαν να την χαιρετίσουν με ένα νεύμα

Τα όρια της ανοχής των Σαουδαράβων δοκίμασε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τις ενδυματολογικές της επιλογές κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα για να υποβάλει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του βασιλιά Αμπντουλάχ.

Η Μπαράκ Ομπάμα φόρεσε, μεν, ένα μακρύ παντελόνι και ένα μακρύ σακάκι αλλά άφησε ακάλυπτο το κεφάλι της.

Ο αυστηρός ισλαμικός νόμος που εφαρμόζεται στη Σαουδική Αραβία προβλέπει ότι οι γυναίκες της χώρας πρέπει να φοράνε μαντίλα και μαύρες ρόμπες όταν εμφανίζονται δημόσια. Οι περισσότερες επιλέγουν να καλύψουν το πρόσωπό τους με ένα βέλο γνωστό και ως νικάμπ.

michelle-saydi-obama2

Μολονότι το καλυμμένο κεφάλι δεν είναι απαραίτητο για τις γυναίκες από χώρες της Δύσης ορισμένοι από τους Σαουδάραβες επισήμους που υποδέχθηκαν τον Αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του απέφυγαν επιδεικτικά να χαιρετίσουν δια χειραψίας τη Μισέλ Ομπάμα αρκούμενοι σε ένα νεύμα του κεφαλιού.

Βάσει των όσων προβλέπει η Σαρία, στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν χωρίς την άδεια ενός άρρενα συγγενή τους ενώ μόνο με τον ίδιο τρόπο μπορούν να παντρευτούν, να αποκτήσουν ανώτερη εκπαίδευση ή να υποβληθούν σε ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Διαφορά πολιτισμών και νομικών συστημάτων θα έλεγα.. Στην Ευρώπη γιατί σκάνε μύτη οι Άραβες με τις κελεμπίες και την παντόφλα; Γιατί είμαστε κορόιδα.. Εκεί είναι παράνομο να είσαι ντυμένος όπως θέλεις προφανώς.. Αν θέλουν να βάζουν κελεμπίες οι επισκέπτες τους, να φοράνε και αυτοί δυτικές ενδυμασίες στην δύση.. Αυτό ταιριάζει και με την ιδιομορφία κάθε χώρας. Καλά να δω νικάμπ στην Αραβία που το περιμένω εδώ γιατί να το δω;

michelle-saydi-obama3

Τα σχόλια είναι κλειστά.