Ειδησεογραφικό site

Η «Μελωδία της Ευτυχίας» που άφησε άφωνους τους Βορειοκορεάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

58

 

Το αβάν γκαρντ ροκ συγκρότημα Laibach από τη Σλοβενία είναι γνωστό για τις αμφιλεγόμενες εμφανίσεις του, που συχνά περιλαμβάνουν τη χρήση προκλητικών συμβόλων και στολών, που παραπέμπουν στη ναζιστική Γερμανία.Ωστόσο, οι σλοβένοι ρόκερς επέλεξαν να ρίξουν κάπως τους τόνους για την πρώτη τους συναυλία στην Πιονγιάνγκ, που τυγχάνει μάλιστα να είναι και η πρώτη συναυλία δυτικής ροκ μπάντας στη Βόρεια Κορέα.

Το playlist της μπάντας περιλάμβανε μερικές από τις πιο γνωστές διασκευές τους, όπως την δική τους μοναδική εκδοχή του «Final Countdown» αλλά και μεγάλες εκπλήξεις, όπως τραγούδια από το γνωστό μιούζικαλ της Τζούλι Άντριους, «Η Μελωδία της Ευτυχίας» και τη διασκευή ενός παραδοσιακού κορεάτικου τραγουδιού, του «Arirang».

Αυτό που πραγματικά προκαλεί εντύπωση στη συγκεκριμένη συναυλία ήταν το κοινό που έσπευσε να απολαύσει το αντισυμβατικό συγκρότημα, που δεν θύμιζε σε τίποτα τους φαν των Laibach σε άλλες χώρες.

Με μία έκφραση σύγχυσης αποτυπωμένη στο πρόσωπό τους καθ’ όλη τη διάρκεια του event, οι βορειοκορεάτες θεατές της συναυλίας δεν έδειχναν να «πιάνουν» το ομολογουμένως παράξενο στιλ των Laibach και έφυγαν από τη συναυλία μάλλον μπερδεμένοι από την όλη εμπειρία!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.