Ειδησεογραφικό site

Η κυρία Λόλα απαντά 9 Μαΐου 2015

38

«Θέλω να πάρω τα βουνά»

Αγαπητή Λόλα,

Νιώθω πεσμένος. Όλη μέρα τρέχω σαν τον Βέγγο να προλάβω τα παιδιά μου, την πρώην σύζυγο, τους συνεργάτες, τους πελάτες. Βαρέθηκα τα πάντα, πλέον λειτουργώ από κεκτημένη ταχύτητα και συνήθεια, κι αυτό όμως το έχω βαρεθεί. Θέλω να πάρω τα βουνά, να μη βλέπω κανέναν, δεν γίνεται όμως. Οι φίλοι μου λένε πως έχω κατάθλιψη, αλλά δεν πιστεύω πως είναι τόσο σοβαρό. Απλώς βαρέθηκα να τους κρατάω όλους ευχαριστημένους. Τι να κάνω;

Θύμιος

Αγαπητέ Θύμιο,

Κάτι τέτοια έλεγε και ο Μοναρχίξ ο Γαλάτης, όταν τον έριχναν οι βαστάζοι από την ασπίδα. Αυτό που συμβαίνει είναι φυσικό. Και ο εαυτός σου απαιτεί φροντίδα. Επειδή δεν το καταλαβαίνουμε από μόνοι μας (εσύ δηλαδή), χτυπάει καμπανάκια. Τους έχεις καλομάθει όλους κι αυτό είναι κακό, δεν φτιάχνει σωστούς χαρακτήρες και συμπεριφορές. Σταμάτα. Όσο για τα βουνά, πάρ’ τα. Με έναν φίλο ή καμιά γοητευτική συντροφιά πρόσφερε στον εαυτό σου μιας βδομάδας διακοπές. Κλείσε κινητά, λαπτόπια και λοιπούς συγγενείς και άραξε το κουρασμένο σου κορμί σε μια ωραία παραλία, τόσες έχουμε. Δεν χρειάζεται να πας μακριά και να σε φάνε οι δρόμοι, απλώς εξαφανίσου. Καλό φαΐ, πολύ πιοτό και καλή παρέα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Κάν’ το και θα με θυμηθείς!

«Θα μου μείνει στο ράφι»

Αγαπητή Λόλα

Έχω μια κόρη που φοβάμαι πως θα μου μείνει γεροντοκόρη. Κοντεύει τα σαράντα και δεν λέει να νοικοκυρευτεί. Της έχουμε κάνει άπειρα προξενιά, τίποτα αυτή. Ο ένας της μυρίζει, ο άλλος της βρομάει. Εντάξει, δεν ήταν και τίποτα κελεπούρια από άποψη ομορφιάς, αλλά στον άντρα άλλα μετράνε, συμφωνείς; Η κόρη μου είναι πολύ ωραία, μορφωμένη και κάνει ένα σωρό πράγματα, αλλά δεν παντρεύεται. Τώρα προέκυψε κι άλλος γαμπρός, αλλά δεν τον θέλει, γιατί είναι, λέει, χοντρός και βλάχος. Τα χρόνια περνάνε και θέλω εγγονάκια. Όλο το σόι με λυπάται και μερικοί άρχισαν ήδη να τη λένε γεροντοκόρη. Δε θα το αντέξω αυτό το χτύπημα. Τι να κάνω για να την πείσω να τον πάρει;

Ελληνίδα μάνα

Αγαπητή Μάνα,

Καταρχάς να πας να κοιταχτείς σε κάνα γιατρό και να αφήσεις την κόρη σου ήσυχη. Σου θυμίζω επίσης πως είμαστε στο 2015. Αν εσύ έμεινες στη δεκαετία του ’50, δικός σου λογαριασμός, δεν μπορείς να ταλαιπωρείς τον κόσμο. Αντιλαμβάνομαι το θέμα σου, αλλά δεν μπορώ να σε συμπονέσω. Άκου «προξενιά»… Για πέταμα το έχεις το παιδί σου; Κάτι σαν κι εσένα δεν αφήνουν τις γυναίκες να σηκώσουν κεφάλι. Σταμάτα να παρουσιάζεις κάθε απίθανο τύπο στην κόρη σου, για να γίνεις εσύ γιαγιά και πεθερά. Πάρε σκύλο στην τελική. Όσο για το σόι, κόβω το χέρι μου πως έχουν το μερίδιό τους σε διαζύγια, κερατώματα και καβγάδες. Θύμισέ τους το για να το βουλώσουν και να πάψουν να σε ενοχλούν. Ακολούθησε το παράδειγμά τους.

«Έρωτας στο γραφείο»

Αγαπητή Λόλα

Μου αρέσει πολύ ένας συνάδελφος. Είναι ελεύθερος –το έχω τσεκάρει– και πιστεύω πως του αρέσω κι εγώ. Όχι πως έχει κάνει κάτι συγκεκριμένο, αλλά το ένστικτό μου αυτό λέει. Πώς να τον κάνω να κινηθεί; Να προτιμήσω κατά μέτωπον προσέγγιση ή να το πάω λάου λάου; Περιμένω τη συμβουλή σου.

Εργαζόμενη Γυναίκα

Αγαπητή Εργαζόμενη Γυναίκα,

Ο τρόπος προσέγγισης ενός άντρα θα παραμείνει μυστήριο εις τους αιώνες των αιώνων αμήν. Επειδή όμως σε βλέπω πολύ σίγουρη, θα πρέπει να σου πω το εξής: ο άντρας που θέλει μια γυναίκα κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει. Αν δεν κάνει τίποτα, δεν τη γουστάρει, τέλος. Άσε που τα ειδύλλια στον χώρο εργασίας είναι πολύ παρακινδυνευμένα: συνήθως κάποιος απολύεται. Αν δεν σε πειράζει να είσαι εσύ η επόμενη άνεργη, προχώρα όπως σε φωτίσει ο Θεός κι η Παναγιά μαζί σου.

«Ψάχνει γαμπρό»

Αγαπητή Λόλα,

Έχω μια μεσαίου μεγέθους επιχείρηση, που πάει σχετικά καλά παρά την κρίση. Πρόσφατα προσέλαβα μια καινούρια υπάλληλο που παρ’ όλες τις περγαμηνές της μου έχει κάνει το γραφείο άνω κάτω. Την πέφτει στους ανύπαντρους και προσπαθεί να αποκατασταθεί. Μέχρι στιγμής όλοι την έχουν πάρει στην πλάκα, αλλά φοβάμαι πως θα εκτεθούμε συνολικά. Φλερτάρει μονίμως τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους συνεργάτες. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση, αλλά η θέση μου είναι δύσκολη. Δεν θέλω να την απολύσω, αλλά δεν θέλω και προβλήματα στη δουλειά μου. Πώς να το χειριστώ;

Προβληματισμένο Αφεντικό

Αγαπητέ Προβληματισμένε,

Θα αρχίσεις να καλείς ιδιαιτέρως τον κάθε υπάλληλο στο γραφείο σου και θα τους ρωτήσεις πώς βλέπουν τα πράγματα και τι μπορούν να προτείνουν για τη βελτίωση της δουλειάς. Αν έχουν κάποιο πρόβλημα, τέτοια πράγματα. Όταν έρθει η σειρά της, θα της μιλήσεις στα ίσα και θα της πεις πως το γραφείο σου δεν είναι συνοικεσίων. Απείλησέ την με απόλυση, αν δεις πως δεν καταλαβαίνει. Πες της ότι δεν έχει άλλη ευκαιρία, στο επόμενο καμάκι θα πάρει δρόμο. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με τους υπαλλήλους σου που θα εκτιμήσουν το γεγονός πως ζητάς τη γνώμη τους και θα της τα σούρεις κι αυτηνής όπως της αξίζει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.