Ειδησεογραφικό site

Η κυρία Λόλα απαντά 3 Ιουλίου 2015

81

lola«Δεν καταλαβαίνω Χριστό»

Αγαπητή Λόλα,

Βλέπω –και βιώνω– αυτά που γίνονται κι έχω καταμπερδευτεί. Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του, τα μισά δεν τα καταλαβαίνω και τα άλλα μισά μου φαίνονται τελείως ηλίθια, αν και συνήθως νιώθω εγώ ηλίθιος. Αισθάνομαι βέβαια οργή, φόβο, τσατίλα, οι αντιδράσεις μου είναι πολλές και ποικίλες. Συζητήσεις δίνουν και παίρνουν, επιχειρήματα εκτοξεύονται ένθεν και ένθεν κι εγώ στη μέση, με το κεφάλι καζάνι, θέλω να ουρλιάξω. Πώς μπορώ να σκεφτώ όταν δεν με αφήνουν; Δώσε μου μια λύση, σε παρακαλώ…

Αντώνης

Αγαπητέ Αντώνη,

Έχεις απόλυτο δίκιο, οι περισσότεροι φυσιολογικοί άνθρωποι έτσι νιώθουν. Ζούμε στην εποχή της γκαρίλας, της ευθυνοφοβίας και της λαμογιάς. Ένας καλός τρόπος να σταματήσεις να μπερδεύεσαι, είναι να ψάξεις την άκρη μόνος σου. Κλείσε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, τηλέφωνα, βρες τα δεδομένα, βάλ’ τα κάτω κι αποφάσισε. Δεν χρειάζεται να διατυμπανίσεις την απόφασή σου, πάντα κάποιος θα βρεθεί να σου τη βγάλει σκάρτη. Κράτα την για τον εαυτό σου και πράξε κατά συνείδηση. Έτσι θα μπορείς να κοιμάσαι ήρεμα τα βράδια. Το ίδιο κάνω κι εγώ.

«O σφίχτης»

Αγαπητή Λόλα,

Εδώ και μία εβδομάδα μας ήρθε καινούριος συνάδελφος. Είναι καλό παιδί κι ευχάριστο, αλλά είναι επίσης «σφίχτης», εξαιρετικά γυμνασμένος εννοώ. Φαντάσου πως διαγράφονται όλοι του οι μύες κάτω από τα πουκάμισα που φοράει. Έχει αναστατώσει όλες τις γυναίκες που τον κοιτάνε σαν ξερολούκουμο και χαχανίζουν συνέχεια με τα αστεία που τους κάνει, ενώ δεν χάνουν ευκαιρία να τον διπλαρώνουν. Εμάς τους υπόλοιπους μας έχουν τελείως γραμμένους, σαν να μην υπάρχουμε. Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή τους με τους κοιλιακούς και τα μπράτσα, ειλικρινά. Νόμιζα πως οι γυναίκες δεν δίνουν τόση σημασία στην εξωτερική εμφάνιση. Τι να κάνω για να μου δώσουν κι εμένα μια ευκαιρία;

Προκόπης

Αγαπητέ Προκόπη,

Να αρχίσεις κι εσύ να γυμνάζεσαι και να μην περιφέρεις με θράσος τη μπιροκοιλιά που πάω στοίχημα πως έχεις. Πάντως, μου κάνει εντύπωση το σκεπτικό σου. Σε ενοχλεί που οι γυναίκες γλυκοκοιτάνε τους ωραίους, ε; Τι νομίζεις πως είναι, στραβές; Εσύ, ας πούμε, δεν έχεις χαζέψει ποτέ πισινό και στήθος, είσαι του εσωτερικού κόσμου. Ή μήπως είχες αυτό το άλλοθι μέχρι τώρα για να μπορείς να σαβουρώνεις σαν να μην υπάρχει αύριο; Η ωραία εμφάνιση είναι συν για όλους κι ένα κανονικό σώμα είναι πιο επιθυμητό και υγιές. Απόκτησέ το, δεν είναι και τόσο δύσκολο, καλό θα σου κάνει. Μπορεί να σε βοηθήσει κι ο εν λόγω συνάδελφος και να πηγαίνετε μαζί για γκόμενες, εκτός γραφείου, που είναι πιο ασφαλές.

«Κατά φαντασίαν ασθενής»

Αγαπητή Λόλα,

Έχω σχέση με τον Γρηγόρη εδώ και τρία χρόνια, τα τελευταία δύο συζούμε κιόλας. Το κακό ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες. Τον έπιασαν κάτι ψυχοσωματικά άλλο πράγμα, όλο πονάει κι όλο τρέχει στους γιατρούς. Του βρίσκουν διάφορα, όχι σοβαρά ευτυχώς, αλλά αρκετά για να μας κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα. Είναι καλό παιδί και τον αγαπώ, αλλά δεν μπορώ άλλο να κάνω τη νοσοκόμα. Άσε που όλα αυτά έχουν επίπτωση στη σεξουαλική μας ζωή, πρέπει να ζητήσουμε άδεια γιατρού για να κάνουμε σεξ. Πες μου τι να κάνω για να τον βοηθήσω, πριν φτάσω στα όριά μου και τον στείλω σε κάνα διάολο.

Πέπη

Αγαπητή Πέπη,

Κάτι τον απασχολεί και δεν το λέει, ή δεν το έχει συνειδητοποιήσει κι ο ίδιος ακόμη. Θα είναι δύσκολο να τον πείσεις για αυτό, αλλά είναι η μόνη λύση για να μη χαλάσετε το σπίτι σας. Μπορεί να έχει προβλήματα στη δουλειά ή στη σχέση και να μη θέλει ή να μην μπορεί να το μοιραστεί μαζί σου – κακώς. Πείσε τον να το κάνει, διότι, αν δεν βρει τι τον τρώει στ’ αλήθεια, προβλέπω πως ή εσύ θα μετακομίσεις στα διανυκτερεύοντα ή εκείνος θα μείνει άστεγος κι είναι κρίμα. Στην ανάγκη απείλησέ τον πως θα του κόψεις τις βόλτες στα απογευματινά ιατρεία του ΙΚΑ, μπορεί να πιάσει. Καλή επιτυχία!

«Θέλω να τον κάνω τσακωτό»

Αγαπητή Λόλα,

Είμαι σίγουρη πως ο άντρας μου με κερατώνει, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω. Γενικά η σχέση μας είναι πολύ καλή, ξέρω πως με αγαπάει και είναι μαζί μου πολύ τρυφερός και περιποιητικός. Εργάζεται ως υδραυλικός και λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, συνήθως βρίσκεται σε άλλα σπίτια, οπότε καταλαβαίνεις τους φόβους μου. Κάθε φορά που τον παίρνω στο τηλέφωνο το σηκώνει και, όταν δεν δουλεύει, βρίσκεται στο σπίτι. Έψαξα και το κινητό του, αλλά τζίφος, σβήνει πάντα μηνύματα και κλήσεις. Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό πως τσιλημπουρδίζει, έτσι έκανε πριν με γνωρίσει, το ξέρω. Πώς όμως θα τον κάνω τσακωτό;

Λίνα

Αγαπητή Λίνα,

Θα βάλεις ιδιωτικό ντετέκτιβ, θα πληρώσεις ένα σωρό λεφτά και θα έχεις τις αποδείξεις σου, αν υπάρχουν. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι τι δικαίωμα σου έχει δώσει ο χριστιανός και τρώγεσαι έτσι. Το τι έκανε πριν από το γάμο σας είναι δικός του λογαριασμός και, αφού ξέρεις πως σε αγαπάει, δεν υπάρχει λόγος να αναλώνεσαι με το παρελθόν. Μήπως προσπαθείς να βρεις ψεγάδια εκεί που δεν υπάρχουν; Μήπως τον βαρέθηκες και ψάχνεις λόγους για να τον αφήσεις; Απάντησε πρώτα σε αυτά τα ερωτήματα και μετά πράξε αναλόγως. Σταμάτα όμως να του σπας τα νεύρα του ανθρώπου, διότι, αν δεν έχει κάνει κάτι ακόμη, με τόση γκρίνια τον βλέπω να ξενοκοιτάει και δεν θα έχει άδικο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.