Ειδησεογραφικό site

Η Ιταλία πήρε το ντέρμπι με 2-1

49

Η Ιταλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της πρεμιέρας του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, αφού επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας στο γήπεδο «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους. Ο Μαρκίζιο στο 35′ και ο Μπαλοτέλι στο 50′ ήταν οι σκόρερ της Σκουάντρα Ατζούρα, ενώ ο Στάριτζ στο 37′ ισοφάρισε προσωρινά.

Η Αγγλία έδειξε πιο δραστήρια στην αρχή του αγώνα και είχε ένα σουτ του Στέρλινγκ στο 4′, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σιρίγκου, ο οποίος κλήθηκε να υπερασπιστεί την ιταλική εστία μετά τον χτεσινό τραυματισμό του Μπουφόν.

Οι Ιταλοί ισορρόπησαν το ματς μετά το 15′, έγιναν πιο επικίνδυνοι και έφτασαν στο γκολ στο 35′, όταν ο Πίρλο άφησε να περάσει η μπάλα κάτω από τα πόδια του και ο Μαρκίζιο με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Όμως δεν το χάρηκαν για πολύ… Δύο λεπτά αργότερα ο Ρούνεϊ έβγαλε από αριστερά την μπαλιά και ο επερχόμενος Στάριτζ έκανε από κοντά το 1-1. Στο 45′ Ο Καντρέβα με σουτ «σημάδεψε» το δοκάρι του Χαρτ κι έτσι έκλεισε το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, η Ιταλία πήρε εκ νέου το προβάδισμα, καθώς στο 50′ και σε σέντρα του Καντρέβα, ο Μπαλοτέλι με κεφαλιά έκανε το 2-1. Η Αγγλία προσπάθησε να αντιδράσει και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο 62′ και στο 87′ με τον Ρούνεϊ, έγινε απειλητική, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μοιραία, όσο περνούσε η ώρα οι Ιταλοί γύριζαν πιο πίσω για να κρατήσουν τη νίκη και το κατάφεραν. Στις καθυστερήσεις απευθείας φάουλ του Πίρλο τράνταξε το δοκάρι του Χαρτ κι έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κούιπερς (Ολλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στέρλινγκ

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χότζσον): Τζόε Χαρτ, Γκλεν Τζόνσον, Γκάρι Κέιχιλ, Φιλ Τζαγκέλκα, Λέιτον Μπέινς, Στίβεν Τζέραρντ, Τζόρνταν Χέντερσον (73΄ Τζακ Γουίλσιρ), Ραχίμ Στέρλινγκ, Ντάνι Ουέλμπεκ (61΄ Ρος Μπάρκλεϊ), Ντάνιελ Στάριτζ (80΄ Άνταμ Λαλάνα), Γουέιν Ρούνεϊ.

ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πρατέλι): Σαλβατόρε Σιρίγκου, Γκαμπριέλ Παλέτα, Ματέο Ντάρμιαν, Αντρέα Μπαρτσάλι, Τζιόρτζιο Κιελίνι, Μάρκο Βεράτι (57΄ Τιάγκο Μότα), Ντανιέλε Ντε Ρόσι, Αντόνιο Καντρέβα (79΄ Μάρκο Παρόλο), Αντρέα Πίρλο, Κλαούντιο Μαρκίζιο, Μάριο Μπαλοτέλι (73΄ Τσίρο Ιμόμπιλε).

Με σούπερ Τζόελ Κάμπελ η Κόστα Ρίκα νίκησε την Ουρουγουάη

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας είναι γεγονός. Η πιο αδύναμη ομάδα του 4ου γκρουπ, Κόστα Ρίκα, νίκησε με 3-1 την Ουρουγουάη, στο στάδιο «Καστελάο» της Φορταλέσα κι έβαλε «φωτιά» στον όμιλο από την 1η κιόλας αγωνιστική.

Ο Καβάνι στο 24΄ με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τη «σελέστε», αλλά στο 54΄ ο Κάμπελ και στο 57΄ ο Ντουάρτε έφεραν τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Ουρένια στο 84΄. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Περέιρα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Κάμπελ.
Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτα 45 λεπτά. Ο Καβάνι στο 15΄ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε, ωστόσο, ο σταρ της «σελέστε» σκόραρε στο 24΄ από το σημείο του πέναλτι. Ο Γκοντίν ανατράπηκε από τον Τζούνιορ Ντίας ενώ προσπαθούσε να πάρει θέση στην περιοχή και ο Μπριχ υπέδειξε την παράβαση, με τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν να δίνει προβάδισμα στην Ουρουγουάη (1-0).

Η Κόστα Ρίκα προσπάθησε να αντιδράσει, είχε το σουτ του Κάμπελ που έφυγε λίγο άουτ, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου ο Γκονζάλες δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά μετά την άστοχη έξοδο του Μουσλέρα.

Το δεύτερο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Χόρχε Πίντο Λουίς. Ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Κοσταρικανών στο ματς, Τζόελ Κάμπελ, έκανε τη ζημιά στην Ουρουγουάη στο 54΄ με το δυνατό ευθύβολο σουτ από την περιοχή.

Η πλήρης ανατροπή του σκηνικού ήρθε στο 57΄ με το Ντουάρτε (από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε), αυτή την φορά να νικάει το Μουσλέρα με κεφαλιά και η ομάδα του να παίρνει το προβάδισμα με 2-1. Έξι λεπτά πριν το τέλος ο νεοεισελθών Ουρένια (μπήκε στο γήπεδο στο 83΄), με πλασέ μετά από πάσα του Κάμπελ, «σφράγισε» τον θρίαμβο της Κόστα Ρίκα.

Τα δύο γκολ της Κόστα Ρίκα στο 54΄ και 57΄ ήταν τα πιο γρήγορα που πέτυχε ποτέ η εθνική ομάδα της Κεντρικής Αμερικής σε Μουντιάλ. Στις 4 Ιουνίου 2002 είχε σκοράρει στο 61ο και 65ο λεπτό εναντίον της Κίνας στη διοργάνωση της Άπω Ανατολής.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Περέιρα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κόκκινες: 94′ Περέιρα
Κίτρινες: Λουγκάνο, Γκαργκάνο, Κάσερες

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): 1.Φερνάντο Μουσλέρα, 2.Ντιέγκο Λουγκάνο, 3.Ντιέγκο Γκοντίν, 5.Βάλτερ Γκαργκάνο (61΄ 20.Αλβαρο Γκονζάλες), 7.Κριστιάν Ροντρίγκες (76΄ 8.Αμπελ Ερνάντες), 10.Ντιέγκο Φορλάν (60΄ 14.Νίκολας Λοντέιρο), 11.Κριστιάν Στουάνι, 16.Μαξιμιλιάνο Περέιρα, 17.Αρεβάλο Ρίος, 21.Εντισον Καβάνι, 22.Μάρτιν Κάσερες.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Πίντο Χόρχε Λουίς): 1.Κέιλορ Νάβας, 3.Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 4.Μίκαελ Ουμάνα, 5.Σέσλο Μπόργκες, 6.Όσκαρ Ντουάρτε, 7.Κριστιάν Μπολάνιος (89΄ 11.Μάικλ Μπαράντες) , 9.Τζόελ Κάμπελ, 10.Μπράιαν Ρουίς (83΄ 21.Μάρκος Ουρένα), 15.Τζούνιορ Ντίας, 16.Κριστιάν Γκαμπόα, 17.Γιέλτσιν Τεχέντα (74΄ 22.Χοσέ Κουμπέρο).

Τα σχόλια είναι κλειστά.