Ειδησεογραφικό site

Η Ζωή πίσω στη Βουλή για νέο σφυροκόπημα

31

Σε νέο σφυροκόπημα κατά του νέου προεδρείου της Βουλής προχώρησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ενέργειά του να καταργήσει την επιτροπή αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος μόνο που αυτή την φορά το έκανε μέσα στην έδρα του κ. Νίκου Βούτση.

Η τέως πρόεδρος βρέθηκε σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας του κοινοβουλίου ως ομιλήτρια ημερίδας που διοργανώνει η Διεθνής Ενωση Συνταγματολόγων για το Δημόσιο Χρέος με τίτλο «Το Δημόσιο Χρέος υπό το φως του Συνταγματικού Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου».
Πρόκειται για εκδήλωση την διεξαγωγή της οποίας είχε προτείνει το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στην τότε πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας της να την θέσει υπό την αιγίδα της επιτροπής Αλήθειας.

Η ημερίδα διεξάγεται αυτή την ώρα στην αίθουσα Γερουσίας, σχεδόν εν κρυπτώ καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν φρόντισαν να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση, όπως συνήθως κάνουν σε ανάλογες εκδηλώσεις. Το «παρών» δίνουν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Τασία Χριστοδουλοπούλου εκ μέρους της κυβέρνησης και πλήθος νομικών και συνταγματολόγων.
Υπενθυμίζεται ότι χθες εκδόθηκε απόφαση που υπογράφεται από τον κ. Βούτση σύμφωνα με την οποία καταργείται και επισήμως η Επιτροπή Αλήθειας. Σήμερα όμως, έξω από την αίθουσα που διεξάγεται η ημερίδα, διανέμεται το πόρισμα της καταργηθείσας επιτροπής!

Από την πλευρά της η κυρία Κωνσταντοπούλου εξήρε το έργο της επιτροπής επισημαίνοντας ότι τα πορίσματά της έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης διεθνώς για να προσθέσει «εδώ όμως έγκειται και η μεγαλύτερη ντροπή καθώς χθες, παραμονή του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Βουλής που απουσιάζει εξέδωσε ανακοίνωση που καταργεί την επιτροπή Αλήθειας και αποφάσισε να παρεμποδίσει την έρευνά της».

«Καλό είναι να λέμε την αλήθεια. Δεν είμαστε αυτά που λέμε αλλά αυτά που κάνουμε» συνέχισε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε: «Όταν παρεμποδίζουμε την έρευνα του δημοσίου χρέους, του τρόπου που επιβάλλονται αδυσώπητα και κοινωνιοκτόνα μέτρα, όταν κινητοποιούνται λεγόμενοι θεσμοί για την ισοπέδωση της κοινωνίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων τότε δεν μπορεί παρά να κριθούμε όλοι από την ιστορία».

Η τέως πρόεδρος του κοινοβουλίου μίλησε για «σκοτεινές περιόδους» και για «ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών» με στόχο «να φιμωθεί κάθε φωνή που αποκαλύπτει και αποκωδικοποιεί αυτό που συμβαίνει σε Ελλάδα και ΕΕ» και υποστήριξε ότι πρέπει να «ενεργοποιηθούν όλες οι δημοκρατικές αντιστάσεις για την προάσπιση της συνταγματικής νομιμότητας και την υπεράσπιση μιας κοινωνίας που εξουθενώνεται στον πυρήνα των πιο πολύτιμων δικαιωμάτων που εγγυάται το Διεθνές και Συνταγματικό Δίκαιο».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε και αιχμές για την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου που νωρίτερα υποστήριξε ότι πρέπει να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα σημειώνοντας ότι «δεν είναι για να τα κλαίμε τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά να τα περιφρουρούμε και να τα προστατεύουμε».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.