Ειδησεογραφικό site

Η ΕΡΤ να γίνει το νέο Κούγκι

43

Του Μάνου Βουλαρινού

Γεμάτος εθνική υπερηφάνεια, ενώνω τη φωνή μου με τον υπουργό της πρώτη φορά αριστερά κυβέρνησης, τον Πάνο τον Καμμένο, ο οποίος με τη σιγουριά που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο που τολμά να εμφανίζεται δημοσίως με στολή παραλλαγής χωρίς να είναι φαντάρος ή να πηγαίνει να σκοτώσει μικρά ζώα για διασκέδαση, δήλωσε πως αν η Ελλάδα γίνει Κούγκι θα φταίνε οι δανειστές.

Κάποιοι ανόητοι προδότες γερμανοτσολιάδες, όπως πολύ ευστοχα θα τους χαρακτήριζε η συντρόφισσα Ελένη Λουκά, ισχυρίζονται πως σε ένα Κούγκι ελάχιστη σημασία έχει το ποιος θα ανάψει το φιτίλι και πως αυτό που μετράει είναι το ποιος θα είναι μέσα και θα τιναχτεί στον αέρα σε μορφή παζλ. Φυσικά αυτά, όπως θα έγραφε και η Ελεύθερη η Ώρα, είναι λόγια προσκυνημένων. Δε νομίζω πως υπάρχει πραγματικός Έλληνας και πατριώτης που να μην είναι έτοιμος να γίνει κομμάτια για το σωστό και το δίκαιο, πολύ περισσότερο όταν την ευθύνη για τον διαμελισμό του θα την έχουν άλλοι.

image
Δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς συμβαίνει σ’ αυτή τη φωτογραφία. Είναι όμως σίγουρα πατριωτικό και πρώτη φορά αριστερό

Δυστυχώς κι αυτό το λέω με μεγάλη λύπη, υποψιάζομαι πως οι αναφορές στο Κούγκι από τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης του Αντρέα του Τσίπρα, γίνονται σε μεταφορικό επίπεδο και ίσως γι αυτό να είναι αναποτελεσματικές. Πιο αναποτελεσματικές ακόμα και από τις προσπάθειες του Aνθρώπου-Παγώνι, του Γιάνη του Βαρουφάκη, να πείσει πως Δημοκρατία σημαίνει να ψηφίζω εγώ με καμιά δεκαριά φίλους και φίλες μου να κάνουμε τρυφερό έρωτα στη Σοφία τη Βεργκάρα και να απαιτούμε από εκείνη να υποκύψει στην απόφαση που με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες λάβαμε.

Τι θα γίνονταν, όμως, αν η απειλή είχε μια δόση κυριολεξίας; Καταλαβαίνω πως είναι κάπως δύσκολο, από πρακτικής και μόνο απόψεως, οι εκατοντάδες χιλιάδες των πατριωτών Ελλήνων να βάλουμε εκρηκτικά στα σπίτια μας και να τιναχτούμε στον αέρα, παρότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε δείχνει πως ψυχολογικά είμαστε απολύτως έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να απειλήσουμε με ένα πραγματικό Κούγκι, σε κάπως μικρότερη κλίμακα από την εθνική, αλλά Κούγκι με τα όλα του: Με έκρηξη και αίματα και διαμελισμένα πτώματα και άλλα τέτοια ηρωικά. Κι επειδή καταλαβαίνω πως κάποιοι αναρωτιέστε τι ακριβώς εννοώ, εξηγώ αμέσως

Όπως γνωρίζετε, την Πέμπτη ξανανοίγει η παλιά Κυβερνητική Τηλεόραση, γνωστή και ως ΕΡΤ, η οποία θα αντικαταστήσει την καινούργια Κυβερνητική Τηλεόραση, γνωστή και ως ΝΕΡΙΤ. Όπως είπε ο πρωθυπουργός μας, αυτό γίνεται προκειμένου «ο ελληνικός λαός να ΞΑΝΑΕΧΕΙ το αγαθό της αντικειμενικής – πλουραλιστικής – έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης». (Αυτό το «ξανά» μαζί με το «έχει» οδήγησε πολλούς αντιδραστικούς στο επιπόλαιο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι της εξουσίας είναι σαν τα γουρούνια που έχουν όλα την ίδια μούρη, μια διαπίστωση που αδικεί κατάφωρα τα συμπαθή τετράποδα τα οποία έχουν πολλές και σημαντικές διαφορές αν και τα περισσότερα είναι και χαριτωμένα και νοστιμότατα.)

image
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Καλφαγιάννης μαζί με έναν αλληλέγγυο

Στην πρώτη γραμμή για την επιστροφή στην παλιά καλή ενημέρωση, πλάι στην κόρη του Νίκου του Κωνσταντόπουλου και τη Ραχήλ τη Μακρή, είναι η ΠΟΣΠΕΡΤ. Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων το οποίο, με πρόσφατη ανακοίνωση του, απαιτεί να προσληφθούν στην νέα Κυβερνητική Τηλεόραση οι «αλληλέγγυοι» (όσοι δηλαδή, χωρίς να δουλεύουν στην ΕΡΤ, άντεξαν να παρακολουθήσουν ολόκληρα τα λάιβ του Διονύση του Τσακνή και του Σταμάτη του Κραουνάκη στην αυλή του ραδιομεγάρου) αλλά και οι συγγενείς α’ βαθμού όσων εργαζόμενων της ΕΡΤ έχασαν τη ζωή τους κατά τη χρονική διάρκεια του αγώνα. Επειδή τα συγκεκριμένα αιτήματα δείχνουν απαράμιλλο αγωνιστικό πνεύμα, τυφλή πίστη στα οράματα του Ελληνισμού και διάθεση αυτοθυσίας προτείνω το εξής: Να δοθεί πρόσκληση στους πρέσβεις των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής της Ένωσης, προκειμένου να παραβρεθούν στα εγκαίνια της νέας ΕΡΤ. Εκεί θα τους περιμένουν το προεδρείο τη ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Καμμένος ο Πάνος, ο Άνθρωπος – Παγώνι, κάποια άλλα γενναία κυβερνητικά στελέχη και οι οπαδοί τους. Στη συνέχεια θα συλλάβουν τους 28 εκπροσώπους των δανειστών και θα απειλήσουν πως αν τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας δεν γίνουν δεκτά θα τιναχτούν όλοι μαζί στον αέρα. Σε περίπτωση που τα αιτήματα γίνουν δεκτά θα τους αντιμετωπίσουμε ως σωτήρες. Σε περίπτωση που δεν γίνουν, θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν έναν ηρωικό εκρηκτικό διαμελισμό, σαν αυτόν που τόσο τους συγκινεί. Σε κάθε περίπτωση θα γίνουν αυτό που τόσο θαυμάζουν: Ήρωες.

Με δεδομένη την αυταπάρνηση και τη γενναιότητα των εκπροσώπων αλλά και των οπαδών της νεοελληνικής αριστεροακροδεξιάς νομίζω πως η ιδέα μου μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το μόνο δυσάρεστο είναι πως αυτοί που είναι έτοιμοι να τιναχτούν στον αέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι τόσοι πολλοί που το ραδιομέγαρο δεν τους χωρά και πολλοί ίσως μείνουν παραπονεμένοι. Ας μην ανησυχούν. Με εχθρούς όσους και οι χώρες του πλανήτη, η Ελλάδα πάντα θα δίνει ευκαιρίες για αυτοθυσία και για Κούγκια και μπράβο της.

Αναδημοσίευση από Athens Voice

Τα σχόλια είναι κλειστά.