Ειδησεογραφικό site

Η επιστροφή Γεωργιάδη στις τηλεπωλήσεις-Γιατί οι βιβλιοπώλες δεν μπορούν να γίνουν πρωθυπουργοί;

61

Με μια συμβολική κίνηση, ο τέως υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προτού καν συμπληρωθεί εικοσιτετράωρο από την παράδοση του υπουργικού χώρου, επέστρεψε στα τηλεοπτικά του λημέρια και ξεκίνησε τις τηλεπωλήσεις βιβλίων.

Πίσω από μια εμφανώς επιτηδευμένη άνεση, με την οποία προσπάθησε να κρύψει τη μεγάλη πικρία που αισθάνθηκε για την αντικατάστασή του στον ανασχηματισμό της περασμένη Δευτέρα, ο κ. Γεωργιάδης, θέλησε να αποφύγει τον ευθύ σχολιασμό των τελευταίων γεγονότων που τον οδήγησαν εκτός του κυβερνητικού σχήματος.

Δεν κατάφερε, ωστόσο, να κρύψει την έντονη ενόχληση που, όπως λένε συνομιλητές του, του προκάλεσε η αντικατάστασή του και την οποία εξέφρασε αρμοδίως αρνούμενος να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, όπως του προτάθηκε κατά τη γνωστοποίηση της απόφασης να παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του στον επί χρόνια «συναγωνιστή» του Μάκη Βορίδη.

«Ό,τι και να πω για τον ανασχηματισμό τώρα θα παρεξηγηθεί, οπότε δε θα πω τίποτα», είπε ο πρώην υπουργός Υγείας από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού «Κόντρα», στον οποίο εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα, με τον οποίο παλαιότερα είχαν βρεθεί σε αντίπαλα στρατόπεδα, καθώς ο νεότερος Γεωργιάδης είχε παραμείνει το 2012 στον ΛΑΟΣ, από τον οποίο αποχώρησε ο μετέπειτα υπουργός για να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι αρνείται να δώσει συνεντεύξεις, παρότι «πολιορκείται» από μέσα ενημέρωσης, δεν απέφυγε, ωστόσο, τον πειρασμό να εκφράσει, έστω εμμέσως, τα συναισθήματά του και να στείλει τα πολιτικά μηνύματα που ήθελε.

«Όταν έγινα υπουργός από τον Σαμαρά όλοι μου έλεγαν “συγχαρητήρια”», είπε στη συνέχεια. «Εγώ τους απαντούσα ότι τα συγχαρητήρια πρέπει να μου τα δώσουν όταν θα φεύγω. Ξεπέρασα τον μέσο όρο παραμονής σε ένα υπουργείο. Είμαι ευτυχής γιατί από την ώρα που ανακοινώθηκε η αποχώρησή μου από το κυβερνητικό σχήμα δεν έχω δεχθεί στην ζωή μου πιο πολλά συγχαρητήρια! Emails, tweets, τηλεφωνήματα, με κάθε τρόπο».

Ο κ. Γεωργιάδης δε σταμάτησε εκεί και θέλοντας να στείλει ένα ακόμη μήνυμα, υπερασπίστηκε την επαγγελματική του υπόσταση, την οποία συχνά – πυκνά αντιπαραβάλει με άλλους συναδέλφους του στο Κοινοβούλιο που χαρακτηρίζονται ως «ανεπάγγελτοι».

Γιατί οι βιβλιοπώλες δεν μπορούν να γίνουν πρωθυπουργοί;

«Μια από τις βασικές κατηγορίες που έχω δεχθεί στην πολιτική μου διαδρομή – κυρίως από δημοσιογραφίσκους της αριστεράς, αλλά και από τη Χρυσή Αυγή– είναι ότι είμαι τηλεβιβλιοπώλης. Λες και είναι ντροπή», είπε για να συμπληρώσει: «Είμαι πολύ υπερήφανος για την εργασία μου. Την πρωτοέκανα στα 15 μου χρόνια στην έκθεση βιβλίου της Κηφισιάς. Από τότε είμαι βιβλιοπώλης και ενίοτε εκδότης και δεν καταλαβαίνω γιατί μπορούν να είναι βουλευτές και πρωθυπουργοί μόνο όσοι είναι δικηγόροι, γιατροί και αρχιτέκτονες αλλά όχι ένας βιβλιοπώλης».

Οι αδελφοί Γεωργιάδη, μάλιστα, για να τιμήσουν την… επιστροφή του Άδωνη στις τηλεπωλήσεις βιβλίων, στη πρώτη αυτή κοινή εκπομπή προσέφεραν δώρο στο κοινό που έκανε παραγγελίες μια ηλεκτρονική ταμπλέτα…

Τα σχόλια είναι κλειστά.