Ειδησεογραφικό site

Η επιστολή Παναγούλη στην οποία εξηγεί την αποχή του από την ψηφοφορία-Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ

40

Στους 153 βουλευτές διαμορφώθηκε στη σημερινή ψηφοφορία η δύναμη της συμπολίτευσης μετά την καταψήφιση από τον Νίκο Νικολόπουλο και την απουσία του βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη.

«Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας -υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους- περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο τη ζωή» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παναγούλης.

«Ήρθα αντιμέτωπος με τη συνείδησή μου και τις αντιστασιακές μου αρχές τις οποίες υπηρέτησα στα επτά δύσκολα χρόνια κατά της δικτατορίας, αποδεχόμενος με το μνημόνιο της 14ης Αυγούστου μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας» συνεχίζει ο κ. Παναγούλης.

«Υπακούοντας όμως στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύριζαν στα χρόνια της διαπλοκής» τονίζει ο κ. Παναγούλης και καταλήγει εξηγώντας ότι απέχει από την αποψινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Στάθης Παναγούλης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σετική επιστολή του πρωθυπουργού και προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ανέγνωσε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε ο κ. Παναγούλης εξηγώντας την απόφασή του:

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.