Ειδησεογραφικό site

Η επαρχία Ντιγιάλα απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος

56

Οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν την επαρχία Ντιγιάλα, στο ανατολικό Ιράκ, από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος ιρακινός στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο όλων των πόλεων, περιφερειών και καντονιών της επαρχίας Ντιγιάλα», δήλωσε ο στρατηγός Αμπντελαμίρ αλ-Ζαΐντι.

Στο μεταξύ οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν μέσα σ’ ένα 24ωρο 21 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και 13 στο Ιράκ, εντείνοντας την επίθεσή τους εναντίον του Ιρακινού Κράτους.

Δεκαεπτά από τις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από χθες, Κυριακή, είχαν στόχο το Κομπάνι, τη διαφιλονικούμενη πόλη στα σύνορα με την Τουρκία όπου οι ισλαμιστές μαχητές μάχονταν για να την θέσουν πλήρως υπό τον έλεγχό τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση των αμερικανικών δυνάμεων.

Οι επιδρομές στο Ιράκ πραγματοποιήθηκαν εναντίον στόχων κοντά στη Μοσούλη, το Ταλ Άφαρ, τη Χαντίτα και τη Φαλούτζα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως οι κουρδικές δυνάμεις έχουν εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος από τη συριακή πόλη Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία, και πλέον ελέγχουν σχεδόν το σύνολό της έπειτα από περισσότερους από τέσσερις μήνες μαχών.

«Η πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) εκδίωξε το ΙΚ από το Κομπάνι και ελέγχει σχεδόν το σύνολό του», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι οι τζιχαντιστές έχουν αναδιπλωθεί στα περίχωρα της πόλης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.