Ειδησεογραφικό site

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει τη θέση που της ανήκει

73


Του Γιάννη Μιχαήλ

Διαβάζω σ’ ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά sites την Huffington post έναν ύμνο για τα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα γράφει ότι «ο παράδεισος δεν βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο νησί του Νότιου Ειρηνικού, αλλά στην Ευρώπη και για την ακρίβεια στην Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα, το οποίο συνδεύεται από φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν τα εκπάγλου καλονής τοπία των Αιγαιοπελαγίτικών νησιών, γίνεται αναφορά ακόμα για τον πολιτισμό, την ιστορία αλλά και για την υπέροχη ελληνική κουζίνα.

Ανάλογα δημοσιεύματα, τα οποία υμνούν το μεγαλείο της Ελλάδας, έχουν υπάρξει κατά καιρούς σε πάρα πολλά μέσα ενημέρωσης, σε όλο τον κόσμο.

Η χώρα μας απ’ άκρη σ’ άκρη είναι ένα βιβλίο πολιτισμού, το οποίο στολίζουν σε κάθε σελίδα, υπέροχοι πίνακες ζωγραφικής.

Αυτό και μόνον το δεδομένο θα αρκούσε, ώστε όλοι οι Έλληνες να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, ίσως και πολύ καλύτερη από τους λαούς προηγμένων οικονομικά χωρών.

Τι, όμως, γίνεται, στον τόπο μας, στον οποίο γεννήθηκαν η Δημοκρατία, οι τέχνες, η ιατρική,τα μαθηματικα, η φιλοσοφία, η αστρονομία και όλες οι άλλες βάσεις στις οποίες στηρίζονται σήμερα οι κοινωνίες;

Ακριβώς το αντίθετο… Επικρατεί η μιζέρια, η γκρίνια, η ανασφάλεια και το άδηλον μέλλον…

Και εδώ είναι η τεράστια ευθύνη, ιδιαίτερα των νέων πολιτικών, οι οποίοι αντί να βγουν μπροστά και να δώσουν στον  κόσμο ένα πραγματικό όραμα για να βγει από την κρίση, αναλώνονται σε ήσσονος σημασίας αστείες θεωρίες συνωμοσίας.

Και το κάνουν αυτό γιατί η πνευματική τους εμβέλεια είναι κάτω του μετρίου.

Ενώ η Ελλάδα μπορεί να πάει πολύ ψηλά.

Όσο μερικοί μικρόνοες δεν φαντάζονται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.