Ειδησεογραφικό site

Ένωσε το συνταγματικό τόξο στην κηδεία του ο Γ. Χαραλαμπόπουλος

49

Πάνδημη παρουσία της πολιτικής και επιχειρηματικής ηγεσίας στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Δίπλα στη σορό βρισκόταν καθ’ όλη την διάρκεια της τελετής ο γιος του Γ. Χαραλαμπόπουλου μαζί με την οικογένειά του για να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία, καθώς και οι Πρόεδροι της Βουλής.

Πολλά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και τη γενιάς της αντίστασης έχουν συρρεύσει στον Ιερό Ναό του Άγιου Διονύσιου, στην οδό Σκουφά, στην Αθήνα όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το πρωί ενώ παρόντα είναι και τιμητικά αγήματα των τριών όπλων του ενόπλων δυνάμεων.

“Ιδανικό στρατιώτη της Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ” χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατά τον τελευταίο χαιρετισμό που απηύθυνε, δίνοντας έμφαση στη δράση του Γ. Χαραλαμπόπουλου και τη στήριξη στον Ανδρέα Παπανδρέου για να διαφυλαχθεί το Κίνημα και η Δημοκρατία.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μπίτσιος ενώ πριν την έναρξη της ακολουθίας προσήλθε στο ναό και προσκύνησε τη σορό ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Στην ακολουθία παρών ήταν και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, οι τέως πρόεδροι της Βουλής, Φιλιππος Πελτσάνικος, Κώστας Γείτονας, Β. Πολύδωρας, Απ. Κακλαμάνης, ο Δ. Σιούφας και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Κ. Λαλιώτης , Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Δ. Καρύδης, Γ. Καψής, Ανδρέας Λιβάνης, Φώφη Γεννηματά, Μ. Παπαιωάνου,ο Στ. Τζουμάκας, ο Χρ. Πρωτόππαπας, Ν. Σηφουνάκης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης μαζί με τη γυναίκα του Λούκα Κατσέλη, ενώ στην πρώτη σειρά βρίσκονται πολλά στελέχη του ομίλου Πειραιώς με επικεφαλής τον πρόεδρο του Μ. Σάλλα και τη σύζυγό του Σ. Στάικου.

Από την ΝΔ παρών ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, από το ΣΥΡΙΖΑ τριμελής αντιπροσωπεία που απαρτίζεται από τον Γ. Κουρουμπλή τον Αλ. Μητρόπουλο και επικεφαλή τον Δ. Βίτσα.

Το τελευταίο αντίο είπαν και οι κκ Λάμπης Νικολάου, Β. Παπανδρέου, Όλγα Τρέμη με το σύζυγό της Νίκο Νικητέα, και από τη γενιά του Πολυτεχνείου και της Νομικής ο Θ. Καλούδης.

Παρευρέθηκε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Οιχαλίας της Μεσσηνίας, γενέτειρα του Γ. Χαραλαμπόπουλου.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί. Η ταφή θα γίνει, στη συνέχεια, στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.