Ειδησεογραφικό site

Η Ελλάδα έχει την ακριβότερη φαρμακευτική περίθαλψη στην Ευρώπη, λένε οι φαρμακοποιοί

45

Ολοένα πιο ακριβά πληρώνουν τα φάρμακα τους άνεργοι και ασφαλισμένοι, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει σήμερα τα φθηνότερα φάρμακα σε όλη την Ευρώπη και την ακριβότερη φαρμακευτική περίθαλψη. Τα παραπάνω καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σημειώνοντας ότι οι πολίτες αναγκάζονται να καταβάλλουν συμμετοχή για την αγωγή τους κατά 50% μεγαλύτερη κάθε χρόνο.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, την Πέμπτη, ότι το κράτος θα βοηθήσει τους ασφαλισμένους να πληρώσουν λιγότερα, έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι των 400 ευρώ να καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να αγοράσουν τα φάρμακα τους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ο ίδιος μάλιστα, παρουσίασε συνταγές με παραδείγματα, υπογραμμίζοντας ότι «στο όνομα της δήθεν μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης που επέβαλε η πολιτεία, οι πολίτες επωμίζονται σημαντικές αυξήσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ επισήμανε παράλληλα ότι αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων από παιδικά εμβόλια και άλλα σκευάσματα μεγάλης ζήτησης, καταλήγοντας ότι οι ελλείψεις δεν έχουν προηγούμενο.

«Μεγάλες ποσότητες φαρμάκων λόγω της χαμηλής τιμής τους ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Το φάρμακο ο πολίτης σε όλο τον κόσμο το χρειάζεται τη στιγμή της θεραπείας του και ακόμη και η παροδική έλλειψη που έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Πρόκειται για ανθρωπιστική, υγειονομική και κοινωνική κρίση», είπε χαρακτηριστικά.

«Κόκκινα» σημεία αποτελούν για τους φαρμακοποιούς και το ωράριο των φαρμακείων – το οποίο ο ΠΦΣ χαρακτηρίζει «χαοτικό» – αλλά και τα Μη Συτναγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) με τον κ. Λουράντο να προειδοποιεί με κινητοποιήσεις στην περίπτωση που επιτραπεί η διάθεση τους από τα σουπερμάρκετ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.