Ειδησεογραφικό site

Η Ελλάδα έγινε «in» και προσελκύει 22 εκατομμύρια τουρίστες -H Aθήνα ξανά στη μόδα

50

Οι φωτογραφίες του διάσημου Πορτογάλου ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει διακοπές στη Μύκονο ή του Αμερικανού μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιαντ να περιοδεύει στα ελληνικά νησιά και να τραβά selfies στο Παναθηναϊκό Στάδιο, κάνουν τον γύρο του κόσμου, και είναι μόνο δύο από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να γίνεται «της μόδας».

Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερα διεθνή μέσα αφιερώνουν μεγάλα άρθρα. Η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού» και τονίζει ότι η χώρα μας βρίσκεται πλέον πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών και μεγάλοι tour operators, όπως η TUI και ο Thomas Cook, ετοιμάζονται για ρεκόρ όσον αφορά στη μεταφορά τουριστών στα ελληνικά θέρετρα, ενώ ταυτόχρονα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο κάνοντας προσφορές ακόμη και για τον Νοέμβριο. Παράλληλα, εφημερίδες όπως ο βρετανικός Guardian δη-μοσιεύουν συνεχώς άρθρα όπου τονίζουν πως οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα πρόκειται να φθάσουν σε επίπεδα-ρεκόρ το 2014. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις ότι η φετινή χρονιά θα παρουσιάσει εντυπωσιακές επιδόσεις και τα 20 εκατ. αφίξεις -στα οποία πρέ-πει να προστεθούν και 2 εκατ. επισκέψεις μέσω κρουαζιερόπλοιων- δείχνουν να είναι ένας εφικτός στόχος. Και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης και το ελληνικό τουριστικό προϊόν να εξελιχθεί ώστε να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των ξένων τουριστών που επιλέγουν Ελλάδα.

Η «επιστροφή» της πρωτεύουσας

Ενας τομέας όπου έχει αρχίσει να στρέφεται η προσοχή του τουριστικού κλάδου είναι η «ενίσχυση» της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, με στόχο να εξελιχθεί η πρωτεύουσα της χώρας σε city break τουρισμό, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και η αύξηση των πτήσεων προς τον ΔΑΑ έχουν βοηθήσει σημαντικά, αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα. Τα δείγματα για φέτος, πάντως, είναι μάλλον καλά.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 έχει παρουσιάσει αύξηση 25,4% και το ποσοστό πληρότητας έφθασε στο 64,1% από 51% που ήταν πέρσι στο αντίστοιχο διάστημα. Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τη φετινή χρονιά αναμένονται επιπλέον 750.000 αφίξεις στην Αθήνα και ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 3,5 εκατομμύρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.