Ειδησεογραφικό site

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια συναυλία – γιορτή το Σάββατο 5/9

148

 

Γιορτάζοντας το νέο της άλμπουμ, με τίτλο «9+1 Ιστορίες», η Ελευθερία Αρβανιτάκη κλείνει τον κύκλο των φετινών της παραστάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, καλώντας  όλους τους φίλους της συνθέτες να τη συντροφεύσουν επί σκηνής, σε μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Σπουδαία ερμηνεύτρια, με σημαντικές συνεργασίες τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα συμπράξει με εκλεκτούς συνεργάτες και φίλους. Συνθέτες, με τους οποίους το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους έχει μείνει στην ιστορία, αλλά και νεότερους συνθέτες, με τους οποίους δημιουργεί μία καινούρια ιστορία.

 

Μαζί της, θα είναι ο Στάθης Δρογώσης, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της έντεχνης και ποπ/ροκ σκηνής, ο οποίος – με ένα ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα στον ήχο – έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του μουσικό ύφος. Ο Θέμης Καραμουρατίδης, το νέο αίμα στην οικογένεια των Ελλήνων συνθετών που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια στην εποχή μας. Ο Νίκος Ξυδάκης, του οποίου την υπογραφή φέρουν μερικά από τα σπουδαιότερα ελληνικά τραγούδια, και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ο σύγχρονος εκφραστής της μελοποιημένης ποίησης και του λόγιου ελληνικού τραγουδιού.

Σε αυτήν τη συναυλία – γιορτή, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα ταξιδέψει το κοινό από το «Ερωτικό» του Νίκου Ξυδάκη και το «Σαν την αγάπη την κρυφή» του Δημήτρη Παπαδημητρίου, έως το «Άτομα» του Στάθη Δρογώση και το «Μη με φωνάξεις» του Θέμη Καραμουρατίδη, και από το «Κρατήσου από μένα», έως το «Παράπονο» του Ελύτη και την «Αρχή των τραγουδιών».

«9+1 Ιστορίες» από καρδιάς και από ψυχής

Όσο για το νέο της άλμπουμ «9+1 Ιστορίες», η Ελευθερία Αρβανιτάκη μάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάθε τραγούδι του αφηγείται σκέψεις, πόθους και πάθη γύρω από τον έρωτα, τη χαρά του καινούργιου, την αμφισβήτηση του παλιού, τη βίαιη καθημερινότητά μας. Έχω τη χαρά να συνεργάζομαι ξανά με ανθρώπους, που αγαπώ και σέβομαι για την τέχνη τους και για το πάθος τους. Με τον Νίκο Μωραΐτη και τη Λήδα Ρουμάνη έχουμε συναντηθεί ξανά. Με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Στάθη Δρογώση συναντιόμαστε για πρώτη φορά και είναι απλά η αρχή. Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, που είναι και ο πιο λαϊκός του δίσκου, έχουμε ένα παλιό μουσικό φλερτ, που συνεχίζεται. Και ο φίλος μου ο Βασίλης ο Παπακωσταντίνου είναι, που μου χαρίζει δυνατά το αίσθημα του “Μαζί” σε ένα τραγούδι. Τους ευχαριστώ, από καρδιάς και από ψυχής, όλους».

 

 

Συντελεστές
Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, επιμέλεια φώτων: Phil Hills, επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη – Λήδα Ρουμάνη.

Πληροφορίες
Θέατρο Βράχων: Βύρωνας, τηλ.: 210 7626438. Τιμές εισιτηρίου: προπώληση: 12 ευρώ, ταμείο: 14 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμείο Θεάτρου Βράχων (καθημερινά: 18.00 – 22.00), Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt, Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα & Δάφνης – Υμηττού: Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ. (Δευτέρα έως Παρασκευή: 9.00 – 14.30), Δημαρχείο Δάφνης: Έλλης 16 & Κανάρη – Δάφνη, 1ος ορ. (Δευτέρα έως Παρασκευή: 9.00 – 12.00), Δημαρχείο Υμηττού: Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1 – Υμηττός (Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00 – 12.00), τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr και ticketservices.gr.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.