Ειδησεογραφικό site

Η ΕΚΤ «τονώνει» και σήμερα τις Ελληνικές τράπεζες με νέα αύξηση του ELA

37

Σε νέα αύξηση του ορίου παροχής ρευστότητας, μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης (ELA) προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της νέας πίστωσης που χορηγήθηκε στο τραπεζικό σύστημα.

Χθες, η ΕΚΤ είχε και πάλι αυξήσει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, προκειμένου οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν την εκροή καταθέσεων που είχε σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ο κ. Ντράγκι είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα μπορεί να διασφαλίσει τις ελληνικές τράπεζες όσο η χώρα είναι σε πρόγραμμα, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου. Για τη συνέχεια και εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο κ. Ντράγκι δεν παρέσχε καμία εγγύηση.

Σημείωσε, δε, ότι κάνει και θα κάνει αυτό το διάστημα ό,τι μπορεί για τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά ζήτησε να υπάρξει σύντομα συμφωνία.

Οι δραματικοί τόνοι του κεντρικού τραπεζίτη της Ευρωζώνης ανησύχησαν μεν την ελληνική αποστολή, η οποία όμως διατήρησε την ψυχραιμία της, καθώς δείχνει βέβαιη ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.