Ειδησεογραφικό site

Η εγγονή του Picasso πουλά έργα του αξίας 290 εκατ. δολαρίων

86

Η εγγονή του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, Pablo Picasso, πουλά κάποια από τα έργα του παππού της, που βρίσκονται στην προσωπική της συλλογή, αξίας 290 εκατ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει η New York Post, η Marina Picasso, η οποία έχει εκδώσει και βιβλίο, κατηγορώντας τον παππού της ότι της έκλεψε την παιδική της ηλικία, θα βγάλει στο… σφυρί τουλάχιστον έξι έργα του, περιλαμβανομένου και του πορτρέτου της πρώτης συζύγου του Picasso, Olga Kokhlova, του 1923.

Τα έργα του διάσημου ζωγράφου θα πουληθούν απευθείας από την εγγονή του, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα έρθει η ίδια σε επαφή με τους επίδοξους αγοραστές. Το ραντεβού θα γίνει στην Γενεύη.

Το πορτρέτο της πρώτης γυναίκας του Picasso, τιτλοφορείται “Portrait de femme (Olga),” και σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να φτάσει τα 60 εκατ. δολάρια.

Επίσης θα πουληθούν ο πίνακας του 1911 με τίτλο “Femme à la Mandoline (Mademoiselle Leonie assie)” και αυτός με τιμή εκκίνησης τα 60 εκατ. δολάρια και το έργο του 1921 με τίτλο “Maternité”, το οποίο αναμένεται να έχει τιμή εκκίνησης τα 54 εκατ. Δολάρια.

Η Marina Picasso σχεδιάζει να πουλήσει και την βίλα του παππού της στις Κάννες. Η βίλα με την ονομασία “La Californie,” ήταν το μέρος όπου ο Picasso έζησε με την δεύτερη σύζυγό του Jacqueline Roque.

Αν και η Marina είναι εγγονή ενός εκ των μεγαλυτέρων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, όπως η ίδια δηλώνει, μεγάλωσε στην φτώχεια επειδή ο παππούς της δεν είχε φροντίσει να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Στα απομνημονεύματά της με τίτλο: “Picasso: My Grandfather,” κατηγορεί τον ζωγράφο ότι οδήγησε όποιον ήταν κοντά του «στην κατρακύλα και την απόγνωση».

Από το περιβάλλον της Marina αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή γίνεται για να ξεφύγει η ίδια από το παρελθόν της.

Πηγή: newmoney.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.