Ειδησεογραφικό site

Η δυνατή ομάδα στο Δήμο Πειραιά

150

Της Μαρίας Καστρινάκη

Έντονα ερυθρόλευκο χρώμα θα έχουν οι προσεχείς δημοτικές εκλογές στον Πειραιά. Ο πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη δημαρχία, έχοντας τη στήριξη του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ αποφάσισε να μη βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος, ωστόσο θα στηρίξει τον Γιάννη Μώραλη και θα βρίσκεται στο συνδυασμό του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Ο κύβος ερρίφθη… Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά θα κατέβει στην πολιτική, έστω και σε τοπικό επίπεδο. Η απόφαση είναι να δημιουργηθεί η Ολυμπιακή παράταξη που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημαρχία του Πειραιά. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η επικράτηση θα είναι βέβαιη. Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό του δημοτικοί σύμβουλοι έχουν να κάνουν με το χώρο της αγοράς και της κοινωνίας και όχι αποκλειστικά από το χώρο του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για νέα, άφθαρτα άτομα, γεμάτα ελπίδα που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον Πειραιά και ονειρεύονται να τον μετατρέψουν σε πόλη-όνειρο και στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Ανάμεσά τους και ο πρώην αντιπρόεδρος του «Θρύλου» Πέτρος Κόκκαλης αλλά και ο Γιάννης Μελάς, ο οποίος ήταν ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Εξαιρετικά κομβικές θεωρούνται οι προσθήκες του Παναγιώτη Ζερβουλάκου και της Κορίνας Λαουλάκου, του Γιάννη Κουβάτσου, της Πόπης Αστεριάδη, του Στέλιου Μπρατσόλη, του Χριστόφορου Ντίζου, του ΟΝΝΕΔίτη Παναγιώτη Κυρίμη, της Μαρίας Μπουκουβάλα, του Γιάννη Παπαγγελή και της Μαρίας Τσακμάκη.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΡΙΣΜΑ

Από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης έχει δώσει το στίγμα του και δεν χάνει στιγμή να τονίζει ότι η υποψηφιότητά του είναι πάνω από οποιαδήποτε κομματική σκοπιμότητα και με μόνο κριτήριο την αγάπη για τον Πειραιά. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στους αντιπάλους του για το δημαρχιακό θώκο ξεκαθαρίζοντας ότι η δική του πρόταση θα είναι κάτι διαφορετικό, πάνω από κόμματα:  «Εγώ σέβομαι όλους τους αντιπάλους μου. Το έκανα και στο χώρο που δούλευα προηγουμένως και το κάνω και τώρα. Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος τα τελευταία 35-40 χρόνια αποτελεί ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ήταν βουλευτής, υπουργός και πρόσφατα δήμαρχος. Και σέβομαι και τον Δρίτσα, ο οποίος και εκείνος έχει πάρα πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον Πειραιά. Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε κάτι το διαφορετικό, κάτι πιο νέο. Δεν θα έχουμε κομματικό χρίσμα».

ΚΟΚΚΑΛΗΣ – ΜΕΛΑΣ – ΑΣΤΕΡΙΑΔΟΥ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη για το Δήμο Πειραιά θα είναι και ο Πέτρος Κόκκαλης, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ομάδα που διεκδικεί για το δήμο του μεγάλου λιμανιού μια θέση στη νέα εποχή.
Επίσης ο Γιάννης Μελάς, ο οποίος είναι γιος του γιατρού Παναγιώτη Μελά, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων, στις εκλογές του 2010 είχε εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. «Δεν θα ήταν δυνατόν να μη σταθώ στο όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για την ανάδειξη του Πειραιά σε ατμομηχανή της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, και στη βαθιά πεποίθησή του σε ένα πλάνο που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τη νέα γενιά της πόλης» αναφέρει σε δήλωσή του.
Τη συμμετοχή της στο συνδυασμό του Γ. Μώραλη ανακοίνωσε και η γνωστή τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδου: «Θεωρώ πως στο πρόσωπό του ο Γιάννης Μώραλης συγκεντρώνει το σύνολο των στοιχείων εκείνων που έχει ανάγκη ο Πειραιάς για να οδηγηθεί σε μια νέα εποχή και να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Εχέγγυο για αυτό αποτελεί η παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο νιώθω ότι μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα για την πόλη που αγαπάμε».

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Γιάννης Μώραλης εδώ και πολλά χρόνια έχει ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό, υπηρετώντας τον από διάφορες θέσεις. Αποτέλεσε βασική επιλογή του Σωκράτη Κόκκαλη, με τον οποίο ακόμη και σήμερα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, όπως και με το γιο του Πέτρο. Παράλληλα, είναι από τους ανθρώπους που κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Μαρινάκη, έως του σημείου να του εμπιστευθεί την κομβική θέση αντιπροέδρου της ΠΑΕ. Ο Γιάννης Μώραλης προέρχεται από πολιτική οικογένεια, καθώς είναι γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και προσωπικού φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου, Πέτρου Μώραλη. Το αείμνηστο στέλεχος είχε διατελέσει επίσης μέλος της Κεντρικής και Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος, ενώ μετείχε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980 ως υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας. Και ο Γιάννης Μώραλης, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει ενεργά σε αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς το 1998 ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς με την παράταξη Κουλουμπή.
Στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό. Για χρόνια ήταν ο άνθρωπος που συντόνιζε τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Πειραιά, ενώ έφτασε να γίνει πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Λάμβανε την απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο του Σωκράτη Κόκκαλη όσο και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.