Ειδησεογραφικό site

Η Δράση πάει Ποτάμι – Περίεργες “δράσεις” καταγγέλλουν “ποταμίσιοι”

100

Την ώρα που ο εκλογικός καταποντισμός και η διάσπαση φαίνεται να οδηγεί σημαντικό ρεύμα στελεχών της Δράσης προς το Ποτάμι, η ξαφνική εμφάνιση ως «αλεξιπτωτιστή» γνωστού δικηγόρου στο Ιδρυτικό Συνέδριο δημιουργεί νέο κύκλο εσωστρέφειας στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Με φόντο το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά, μέλη του κόμματος φαίνεται να φλερτάρουν έντονα με Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη καθώς ήδη σημαντικό ρεύμα στελεχών κινείται στις όχθες του.

Χαρακτηριστική απόδειξη η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Δράσης Αντιγόνη Λυμπεράκη που πλησιάζει έντονα Το Ποτάμι μετά και τη χθεσινή εκλογή των 490 συνέδρων του κόμματος που θα συμμετέχουν στο ιδρυτικό συνέδριο στις 27-29 Ιουνίου που θα λάβει χώρα στο Λαύριο.

Εντούτοις, οι κραδασμοί που είχαν καταγραφεί πριν από μια εβδομάδα περίπου στο εσωτερικό του νεοσύστατου κόμματος με αφορμή “μεθοδεύσεις” στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο αλλά και “συμπεριφορές” προβεβλημένων στελεχών και υποψηφίων με το ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται ότι συνεχίζονται.

Σύμφωνα με ενημέρωση του γκρουπ Κεντρικός Τομέας Μελών και Εθελοντών του Τομέα Αττικής για Το Ποτάμι, γνωστός δικηγόρος, με έντονη πολιτική δράση στο παρελθόν με μεγάλο πολιτικό κόμμα αλλά και “εμπλοκή” σε υπόθεση που είχε συγκεντρώσει το πανελλήνιο ενδιαφέρον σε παλαιότερες δεκαετίες και είχε προκαλέσει μεγάλες πολιτικές και επιχειρηματικές ανατροπές και εξελίξεις θα συμμετέχει ως σύνεδρος στο ιδρυτικό συνέδριο.

Πιο συγκεκριμένα, σαν βόμβα έπεσε η είδηση, στο γκρουπ Κεντρικού Τομέα Μελών και Εθελοντών του Τομέα Αττικής, ότι γνωστός δικηγόρος που σε όλο το προηγούμενο διάστημα είχε περιοριστεί σε δραστηριότητες μόνο στον επαγγελματικό του χώρο, εξελέγη την Κυριακή σύνεδρος του κόμματος “Το Ποτάμι” υποστηριζόμενος και προερχόμενος από ομάδα που, σύμφωνα με καταγγελίες, εμφανίστηκε στην παράταση εγγραφής μελών.

Ως γνωστόν, έχει δημιουργηθεί σημαντικό ρήγμα στον χώρο της βάσης των εθελοντών και των μελών του νεοσύστατου κόμματος αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και με αφορμή της εξαγγελία για το πρώτο συνέδριο που θα γινόταν στη Θράκη.

Οι αντιδράσεις αφορούσαν όχι μόνο την επιλογή του τόπου αλλά και “μεθοδεύσεις” για τον τρόπο εκλογής συνέδρων καθώς και, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, “αξιοπρόσεκτη αύξηση” μέσα σε λίγες ημέρες των “μελών” που σχεδόν διπλασιάστηκαν. Ταυτόχρονα, όπως υποστηρίζουν οι διαφωνούντες, το Ποτάμι φαίνεται να βαδίζει στα χνάρια των άλλων κομμάτων σε ότι έχει να κάνει με το “προνόμιο” του επικεφαλής του κόμματος (Σταύρος Θεοδωράκης) να διορίζει εξ αρχής ένα σημαντικό αριθμό των μελών της κεντρικής επιτροπής.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.