Ειδησεογραφικό site

Η Βραζιλία χωρίς Νεϊμάρ και Σίλβα κόντρα στα «πάντσερ»-Στις 23:00 ο μεγάλος ημιτελικός

68

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει φτάσει λίγο πριν την τελική του στροφή. Από τους 32… μονομάχους που ξεκίνησαν το τουρνουά έχουν απομείνει πλέον τέσσερις, οι οποίοι θα κοντραριστούν στους δύο ημιτελικούς για μια θέση στον ήλιο, ή αλλιώς για μια θέση στον μεγάλο τελικό της 13ης Ιουλίου.

Απόψε στις 23:00 γίνεται το πρώτο μεγάλο παιχνίδι στο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε ανάμεσα στη διοργανώτρια Βραζιλία και τη Γερμανία.

Φυσικά και δεν είναι δυνατό σε αυτή τη φάση να γίνει αναφορά για φαβορί και αουτσάιντερ, πολύ περισσότερο δε όταν μιλάμε για δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει συνολικά 8 φορές το τρόπαιο: Πέντε η σελεσάο και τρεις τα «πάντσερ». Η τελευταία φορά βέβαια που κάποια από τις δύο σήκωσε την κούπα ήταν πριν από 12 χρόνια, όταν η Βραζιλία επικράτησε (ώ, τι σύμπτωση) των Γερμανών με 2-0 στο Μουντιάλ που έγινε σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Αν πρέπει να σταθούμε σε κάτι αυτό είναι φυσικά η τεράστια απουσία του Νεϊμάρ: Ο τραυματισμός του παίκτη-βαρόμετρου αυτής της Βραζιλίας για πολλούς σήμανε αυτόματα τον αποκλεισμό της από τον τελικό. Η απουσία του άσου της Μπαρτσελόνα πάντως έχει και δεύτερο ανάγνωσμα. Μπορεί να συσπειρώσει τους παίκτες που θέλουν να προχωρήσουν και για χάρη του συμπαίκτη τους, αλλά και να αναδείξει άλλους πρωταγωνιστές που μέχρι τώρα περιορίζονταν σε δεύτερους ρόλους και σε μέτριες αποδόσεις. Όσκαρ, Χουλκ, ακόμη και ο Ντάνι Άλβες θα πρέπει να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα ώστε να ακλύψουν το κενό και να δώσουν αυτό που ζητούν όλοι οι Βραζιλιάνοι: Την κατάκτηση του τροπαίου στο σπίτι τους.

Οι Γερμανοί όμως κατά πάσα πιθανότητα θα αισθάνονται ανακούφιση όχι τόσο για την απουσία του Νεϊμάρ, όσο γι’ αυτήν του Τιάγκο Σίλβα, της μιας «κολώνας» στην βραζιλιανική άμυνα, ο οποίος συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες και θα δει το παιχνίδι από την εξέδρα. Η παρουσία του ήταν κάτι περισσότερο από εγγύηση για τους γύρω του και η συνεργασία του με τον Νταβίντ Λουίζ ήταν ιδανική. Σ’ αυτόν τον πονοκέφαλο θα πρέπει να βρει τη λύση ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, καθώς οι Μίλερ, Κλόζε κτλ. δεν αστειεύονται…

Η «κυνική» Γερμανία φαίνεται ότι άλλαξε προτεραιότητες από το προηγούμενο Μουντιάλ. Οι τριάρες και οι τεσσάρες που έριχνε στην Αφρική την έστειλαν απλά μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης και αυτό δεν άρεσε. Έτσι, στη Βραζιλία μετά την αρχική τεσσάρα απέναντι στην Πορτογαλία προτιμούν να πηγαίνουν σε πιο κλειστά παιχνίδια ώστε να έχουν τον έλεγχό τους. Σαν ομάδα ξέρει πάντα να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των αντιπάλων της και από αυτές έχει αρκετές σ’ αυτό το τουρνουά η Βραζιλία. Νόιερ και Χούμελς που πρωταγωνιστούν μέχρι τώρα, θα έχουν σίγουρα ευκολότερο έργο χωρίς το Νεϊμάρ σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα. Όσον αφορά στην επίθεση, η υπεροπλία στον «αέρα» μπορεί να αποδειχθεί ο «Δούρειος Ίππος» για την άμυνα της σελεσάο. Είπαμε, λείπει και ο Τιάγκο Σίλβα…

Ο Μεξικανός Μάρκο Ροντρίγκεζ θα είναι ο «άρχοντας» του αγώνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.