Ειδησεογραφικό site

Η ασθένεια Χαρδούβελη ξαναφουντώνει τα σενάρια-Για πρώτη φορά δεν συμμετείχε υπουργός Οικονομικών στη σύσκεψη με την τρόικα

37

Δεν συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στις σημερινές συσκέψεις των υπουργών Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα.

Ωστόσο, παρών στην σύσκεψη με τον κ. Δένδια ήταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, ενώ στη δεύτερη με τον κ. Μητσοτάκη είναι ο επίσης σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Πληροφορίες ήθελαν τον κ. Χαρδούβελη ενοχλημένο από την παρουσία του κ. Λαζαρίδη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρειάστηκε παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μείνει στη σύσκεψη ο κ. Λαζαρίδης.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού διαψεύδει τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν μετά τη χθεσινή σύσκεψη με την τρόικα και σύμφωνα με τα οποία η παρουσία του στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα έγινε αιτία διαφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, καθώς ο κ. Βενιζέλος φέρεται να διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Λαζαρίδη, τα χθεσινά δημοσιεύματα δεν ήταν σε καμία περίπτωση τυχαία, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι βάλλεται από στοχοποιημένα σχόλια προς το πρόσωπό του.

Για την απουσία Χαρδούβελη από το υπουργείο, αφορμή ήταν μια ίωση, που, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ταλαιπωρεί από χθες. Έτσι, συναντήθηκε με τον κ. Λαζαρίδη, ο οποίος μετείχε κανονικά στην σύσκεψη της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών πάντως και για να κατευναστούν οι θεωρίες για την απουσία του, διαβεβαιώνεται ότι ο κ. Χαρδούβελης ότι το απόγευμα θα βρίσκεται στο γραφείο του.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός Οικονομικών δεν είναι παρών σε διαπραγμάτευση με την τρόικα, ειδικά από τότε που όλες οι συσκέψεις πραγματοποιούνται στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.