Ειδησεογραφικό site

Η απαράδεκτη Κριστίν Λαγκάρντ

65

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Εχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια τόσα πολλά για τη χώρα και τους έλληνες, που παρουσιάζουμε  συμπτώματα μιθριδατισμού απέναντι στις προσβολές και στα υποτιμητικά σχόλια.
Αλλά αυτό που συνέβη με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ  είναι πρωτοφανές. Κυριολεκτικά ασύλληπτο. Δίνοντας συνέντευξη στους Financial Times  η επικεφαλής του ΔΝΤ  ελαφρά τη καρδία είπε «Καλύτερα να μην πω  πολλά, γιατί ξέρετε, όταν μίλησα για την Ελλάδα και τους φόρους της, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να  ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας».

Η Κ. Λαγκάρντ μας παρουσίασε περίπου σαν την Κολομβία των Βαλκανίων. Μια χώρα με ανεξέλεγκτες ομάδες που έχουν την ισχύ να απειλούν ακόμη και  έναν διεθνή παράγοντα. Και μάλιστα να απειλούν με τόσο πειστικό τρόπο, που αναγκάστηκαν «να ενισχύσουν  τα μέτρα ασφαλείας». Και αφού κατά την κ. Λαγκάρντ την απείλησαν έλληνες φοροφυγάδες γιατί δεν ενημέρωσε άμεσα την ελληνική κυβέρνηση για να πράξει τα δέοντα; Γιατί δεν έπραξε  αυτό που θα έκανε κάθε σοβαρός άνθρωπος, αλλά αποφάσισε να σιωπήσει και να το εξομολογηθεί στους Financial Times για να συναισθανθούμε όλοι εμείς, πόσο… επικίνδυνη είναι η απασχόληση της στο ΔΝΤ, όταν δεν είναι ξαπλωμένη κάτω απο τις λάμπες του σολάριουμ;

Αριστα έπραξε ο  υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου και της έστειλε επιστολή όπου αναφέρει: «Επειδή κάνατε αυτές τις δηλώσεις παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε ότι στοιχεία έχετε για να τα διαβιβάσουμε και να επιληφθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές». Ο κ. Αθανασίου με την επιστολή του διαφυλάττει την αξιοπρέπεια της χώρας, γιατί είναι απαράδεκτο τέτοιες δημόσιες δηλώσεις να παραμένουν αναπάντητες και να αναπαράγονται, επειδή η κ. Λαγκάρντ αποφάσισε να μιλήσει με απερισκεψία ή πιθανόν με σκοπιμότητα.

Μάλιστα η επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε σαφή υπαινιγμό  για τους έλληνες εφοπλιστές, λέγοντας «όμως πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του ο κλάδος της ναυτιλίας; Και οι άλλοι κλάδοι; Δε νομίζω…». Οι μεγαλύτεροι έλληνες εφοπλιστές έχουν εταιρίες εισηγμένες στο ΝYSE. Αντλούν κεφάλαια κάνοντας συμφωνίες με τους μεγαλύτερους  αμερικανικούς επενδυτικούς οργανισμούς. Γιατί η πανίσχυρη επικεφαλής του ΔΝΤ αντί να τα ρίχνει στην Ελλάδα, δεν λέει στις ΗΠΑ που στηρίζουν οικονομικά τον Οργανισμό που  διοικεί, να φορολογήσει τους εφοπλιστές με εισηγμένες  στη Νέα Υόρκη;

Το χειρότερο όμως από όλα, είναι ότι η Ελλάδα περιμένει τους επόμενους μήνες να διαπραγματευτεί με αυτή τη γυναίκα για το δημόσιο χρέος.

Αναδημοσίευση από το protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.