Ειδησεογραφικό site

Η αλήθεια πίσω από τους αριθμούς – Ανατριχιαστικές εικόνες από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

31

Οι φωτογραφίες με το άψυχο κορμάκι του μόλις τριών ετών Αϊλάν Κούρντι από τη Συρία συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα, προκαλώντας συγκίνηση και ευαισθητοποίηση για το δράμα των προσφύγων που ρισκάρουν τις ζωές τους για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ο Αϊλάν δεν ήταν το μόνο παιδάκι που έχασε τη ζωή του στις ακτές της Αλικαρνασσού, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά του ναυάγησε. Ο πεντάχρονος αδελφός του Γκαλίπ και τουλάχιστον άλλα τρία ανήλικα θύματα δεν κατάφεραν να βγουν στη στεριά εκείνη τη νύχτα.

Δυστυχώς, όμως, κάθε ημέρα δεκάδες παιδιά πεθαίνουν στη διαδρομή για μια ζωή μακριά από τον πόλεμο, τον θάνατο και τον πόνο και η δύναμη της εικόνας, όπως και στην περίπτωση του μικρού Αϊλάν, είναι αρκετή για να δείξει με τον πλέον παραστατικό τρόπο το μέγεθος της τραγωδίας και την ανάγκη για λήψη έκτακτων μέτρων.

Στις παρακάτω συγκλονιστικές φωτογραφίες απεικονίζονται οι σοροί προσφύγων από το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Φαρμακονήσι.

Ανάμεσα στις 34 σορούς που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου για ιατροδικαστική εξέταση ήταν και εκείνες 11 παιδιών και τεσσάρων βρεφών. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι εικόνες αυτές προκαλούν απέραντη θλίψη και σοκ, την ίδια ώρα αποτελούν μια τραγική υπενθύμιση της σκληρής πραγματικότητας με την οποία χιλιάδες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών έρχονται αντιμέτωπες καθημερινά.

Το δράμα αυτό βίωσε και μια γυναίκα η οποία έχασε και τα δύο της παιδιά στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, ένα μωράκι εννέα μηνών και ένα παιδί εννέα ετών.

Δυστυχώς, οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά καθώς σύμφωνα με τους διασωθέντες υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.