Ειδησεογραφικό site

Η Άννα Βίσση για τις «Καμπάνες του Edelweiss»

82

Ο Γιάννης Κακλέας, μετά τους «Δαίμονες» και τη «Μάλα» συνεργάζεται και πάλι με το δίδυμο Βίσση-Καρβέλας, σκηνοθετώντας τη νέα ροκ όπερα του συνθέτη «Οι καμπάνες του Edelweiss». Οι πρόβες της νέας παράστασης έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και όλοι περιμένουν να δουν το τελικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα που έχει οριστεί για τις 12 Φεβρουαρίου. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι συντελεστές της παράστασης – ο Νίκος Καρβέλας απουσίαζε- μίλησαν για το νέο φιλόδοξο εγχείρημα που συγκεντρώνει στη σκηνή του Πάνθεον 25 ηθοποιούς και 18μελή ορχήστρα.

«Πρόκειται για ένα ταξίδι στην αυτογνωσία μιας γυναίκας με σκοτεινό και ταλαιπωρημένο παρελθόν. Το έργο πραγματεύεται μια ιστορία πάθους και απαγορευμένου έρωτα, με όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γραφή του Νίκου Καρβέλα», ανέφερε ο Γιάννης Κακλέας που έσπευσε να δικαιολογήσει την απουσία του συνθέτη: «Δεν το συνηθίζει. Προτιμά να μιλάει μέσα από το έργο του».

Τον λόγο πήρε η Άννα Βίσση που στο έργο υποδύεται τη Γερμανίδα Άννα. «Πρόκειται για μία μελοποιημένη ιστορία που θα ακουμπήσει την καρδιά του κοινού και θα τη νιώσει ο θεατής, πέρα από κατηγορίες και μουσικοθεατρικά είδη», είπε για τη νέα παράσταση και συνέχισε: «Μπορεί οι Έλληνες να μην είναι μυημένοι στην όπερα αλλά το συγκεκριμένο έργο είναι μια ιστορία που ο καθένας θα μπορούσε να βιώσει», τόνισε η πρωταγωνίστρια. Όσο για τις υποκριτικές της ικανότητες, ανέφερε: «μπορεί να μην έχω σπουδάσει ηθοποιός αλλά παίζω με το ένστικτό μου».

Τα σκηνικά υπογράφει ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κουστούμια η Ντένη Βαχλιώτη και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αλέξιος Πρίφτης.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι Nικόλαος Καραγκιαούρης, Ελένη Αλεξανδρή, Ιβάν Σβιτάιλο, Άρης Πλασκασοβίτης, Νικόλας Ραπτάκης, Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Αντώνης Βλάχος, Δήμητρα Βλάχου, Γιώργος Γαζής, Σταυριάνα Γαρνάβου, Λούης Γεωργίου,  Μαρία Θεοδώρου, Έλενα Κέκκου,  Edgen Lame, Ευγενία Λιάκου, Αθηνά Μαντζώρου, Απόστολος Μπούρας, Carlos Eleuterio Perez, Μάριος Πετκίδης, Γιώργος Πουλιάσης.

Πληροφορίες
Θέατρο Πάνθεον, Πειραιώς 166, τηλ. 210.3471111.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20.00. Κυριακή στις 19.00. Τιμές εισιτηρίων: Διακ. ζώνη: 45 ευρώ, Α: 40 ευρώ, Β: 35 ευρώ, Γ: 30 ευρώ, Δ: 25 ευρώ, Ε: 20 ευρώ, ΣΤ: 15 ευρώ. Φοιτητικό και ανέργων: 15 ευρώ. Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 20 ευρώ. 30% έκπτωση έως δωρεάν για ΑμεΑ (με σειρά προτεραιότητας), 20% έκπτωση για όλες τις ζώνες σε ομαδικά (άνω των 30 ατόμων), 20% έκπτωση για συνεργαζόμενους οργανισμούς. Προπώληση εισιτηρίων:  στα ταμεία του θεάτρου Πάνθεον,  στο www.pantheontheater.gr, στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και σε καταστήματα της Vodafone.

Τα σχόλια είναι κλειστά.