Ειδησεογραφικό site

Ηχητικό ντοκουμέντο: Τα τελευταία λόγια της γυναίκας-καμικάζι πριν ανατιναχθεί

31

H πρώτη γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε σε γαλλικό έδαφος, η 27χρονη Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, ήταν ξαδέρφη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, αποκαλύπτουν σήμερα τα διεθνή μέσα, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Την ώρα που η εισαγγελία των Παρισίων ερευνά κάθε λεπτομέρεια της ζωής της νεαρής γυναίκας που ενεργοποίησε χτες τα εκρηκτικά  με τα οποία ήταν ζωσμένη σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, ένα ακόμη ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από τη μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Τετάρτης.

Πρόκειται για έναν μικρό διάλογο που είχε η Αϊτμπουλαχσέν με τους αστυνομικούς που είχαν έρθει να τη συλλάβουν, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έληξε με τον θάνατό της.

«Πού είναι ο φίλος σου» ακούγονται να φωνάζουν οι αστυνομικοί στο παρακάτω βίντεο, με τη γυναίκα να απαντά ουρλιάζοντας «δεν είναι φίλος μου».

«Πού είναι» την ξαναρωτούν οι αστυνομικοί χωρίς όμως να προλάβουν να πάρουν απάντηση, αφού εκείνη άρχισε να τους πυροβολεί.



Η κρυφή ζωή της Χάσνα 

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα διεθνή μέσα, η 27χρονη Χάσνα ζούσε με έναν και μοναδικό σκοπό: Να κάνει τζιχάντ (ιερό πόλεμο). Γεννήθηκε στη Γαλλία στις 12 Αυγούστου του 1989. Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, είναι ξαδέρφη του Αμπελχαμίντ Αμπαούντ, του ενορχηστρωτή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Ήθελε να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή το βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «L’ express».

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Χάσνα εργαζόταν σε εταιρεία τοιχοποιίας έως το 2012  στην περιοχή «Epinay sur Seine».

Τα σχόλια είναι κλειστά.