Ειδησεογραφικό site

Ηρώδειο: Θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για 18 από τις 28 εκδηλώσεις

41

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) γνωμοδότησε θετικά για 18 από τις 28 συνολικά εκδηλώσεις που είχαν ζητήσει το Ηρώδειο.

Οι εκδηλώσεις για τον Οκτώβριο απορρίφθηκαν, καθώς στο μνημείο γίνονται εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, που λήγει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Η παράσταση «Βιολιστής στη Στέγη», σε σκηνοθεσία Ρομπ Ρουγκιέρο με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τη Ρένια Λουϊζίδου, ανοίγει τη σειρά των εκδηλώσεων στις 29 Αυγούστου, ενώ στις 30, του ίδιου μήνα, ακολουθεί η συναυλία «Ρυθμοί της Μεσογείου» με τον Βασίλη Σκουλά και 25μελές χορευτικό συγκρότημα από την Παλαιστίνη.

 

Ο Σεπτέμβριος ξεκινάει με παραστάσεις αρχαίου δράματος, οι οποίες θα έχουν κάνει το πέρασμά τους από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – οι «Νεφέλες» με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Στέλιο Μάινα, οι «Εκκλησιάζουσες» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, ο «Αίας» με την υπογραφή του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, οι «Αχαρνής» που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας, η «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και ο «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.

Ο Ρούφους Γουεϊνράιτ έρχεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 15 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσει το έργο του «Prima Donna» που έχει ως άξονα τη Μαρία Κάλλας.

 

Στις 17 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη Σβετλάνα Ζαχάροβα και τον βιολονίστα Βαντίμ Ρεπίν, ενώ οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη από το Εθνικό Θέατρο, θα παιχτούν στις 22 Σεπτεμβρίου.

 

 

Τέλος, στις 28 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να παρουσιαστεί μουσική παράσταση των Ιmam Baildi, τα έσοδα της οποία θα διατεθούν στην ένωση «Μαζί για το παιδί».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Ηρώδειο

29 Αυγούστου
«Ο βιολιστής στη στέγη»

30 Αυγούστου
«Ρυθμοί της Μεσογείου», με τον Βασίλη Σκουλά

1 Σεπτεμβρίου
«Νεφέλες» του Αριστοφάνη

3 Σεπτεμβρίου
«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

5 Σεπτεμβρίου
«Αίας» του Σοφοκλή

7 Σεπτεμβρίου
«Αχαρνής» του Αριστοφάνη

8 Σεπτεμβρίου
«Χρονικό» του Γιάννη Μαρκόπουλου

9 Σεπτεμβρίου
«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

11 Σεπτεμβρίου
«Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου

15 Σεπτεμβρίου
«Prima Donna», Ρούφους Γουεϊνράιτ

17 Σεπτεμβρίου
Σβετλάνα Ζαχάροβα

19 Σεπτεμβρίου
Αλεξάντρ Ντεσπλά

20 Σεπτεμβρίου
«Κόντσα Μπουίκα» με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

22 Σεπτεμβρίου
«Τρωάδες» του Ευριπίδη

23 Σεπτεμβρίου
Νότης Μαυρουδής

25 Σεπτεμβρίου
«Διόνυσος», του Μίκη Θεοδωράκη

26 Σεπτεμβρίου
«Τα μεγάλα τραγούδια», του Θάνου Μικρούτσικου

27 Σεπτεμβρίου
Συναυλία με έργα Μάνου Χατζιδάκι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.