Ειδησεογραφικό site

Ηράκλειο: Άνεργοι γονείς έμειναν για 18 ημέρες με τα ανήλικα παιδιά τους σε… παραλία

46

Ο 27χρονος Ηρακλής Μουκάνης είδε τη ζωή του να αλλάζει δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη. 

Παντρεμένος με τρία παιδιά και μία ευτυχισμένη οικογένεια ο Ηρακλής με την 21χρονη σύζυγό του Μαρία,  τη Γαβριέλα 6 ετών, τη Νεκταρία 4 και την Ευθαλία 2 ετών αναγκάστηκαν να βιώσουν τον πιο δραματικό εφιάλτη της ζωής τους όταν βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο αφού μέσα σε μία νύχτα τον πέταξαν από το σπίτι στο οποίο διέμενε αυτός και η οικογένειά του, καθώς όντας άνεργος δεν μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιό του.

«Βρήκαμε καταφύγιο σε μία παραλία, δεν υπήρχε κανένας που να μπορούσε να μας σταθεί ή να μας βοηθήσει, ήταν φρικιαστικό αυτό που ζήσαμε. Σκεφτείτε να πρέπει να μείνεις κάτω από άθλιες συνθήκες για 18 μέρες με τρία παιδιά σε μια παραλία. Δεν είχα χρήματα, δεν έχω χρήματα για να μπορέσω να προσφέρω ούτε καν τα απαραίτητα για την οικογένειά μου. Oλα πήγαιναν καλά μέχρι πριν λίγο καιρό. Είχα τη δουλειά μου, δούλευα σε ένα σούπερ μάρκετ, δυστυχώς έπαθα ένα ατύχημα και αναγκάστηκα να σταματήσω να εργάζομαι… Δεν αισθάνομαι καλά, αλλά, έπρεπε να κοινοποιήσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και αν και είχα κάποιους ενδοιασμούς στην αρχή κατάλαβα ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση πρέπει να ζητήσω βοήθεια. Μία στέγη, μία δουλειά… Για τα παιδιά μου… Σκεφτείτε ότι τη μεγάλη μου την κόρη δεν την έστειλα τις τελευταίες μέρες στο σχολείο γιατί δεν είχα να της δώσω ούτε για ένα κουλούρι χρήματα να πάρει… Είναι φρικτό, εφιαλτικό όλο αυτό, μακάρι να βρεθούν άνθρωποι είτε εδώ στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο όπου μένουμε είτε από αλλού να μας βοηθήσουν…», καταλήγει μιλώντας στο protothema.gr.

Η αγγελία που σόκαρε

Μία αγγελία που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο θα γνωστοποιούσε το πρόβλημα της οικογένειας που τις τελευταίες μέρες ζει σ’ ένα νοικιασμένο υπόγειο στον Πλατανιά. Η αγγελία που αναφέρει: «Άνεργος με 3 κοριτσάκια ζητά να του χαρίσουν babylino, γάλατα, τρόφιμα και ρούχα για τα κοριτσάκια», αποτυπώνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο άνεργος πατέρας και η σύζυγός του, οι οποίοι δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ούτε τα βασικά.

18 μέρες άστεγοι στην παραλία

Με τρία ανήλικα παιδιά 2, 4, και 6 ετών έζησαν για 18 μέρες στην παραλία του Σταυρωμένου, αφού δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το ενοίκιό τους κι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι που έμεναν. «Τα τελευταία  χρόνια που ζούμε στο Ρέθυμνο, έχουμε κάνει πάνω από 20 μετακομίσεις, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς στο ενοίκιό μας», είπε ο Ηρακλής τονίζοντας ότι το μοιραίο χτύπημα ήρθε φέτος για αυτούς όταν χρειάστηκε να «κατασκηνώσουν» 18 μέρες στην παραλία του Σταυρωμένου. Μάλιστα η… θέα της άστεγης οικογένειας σύμφωνα με όσα ο ίδιος λέει φαίνεται πως ενοχλούσε τους τουρίστες παρακείμενου ξενοδοχείου και έτσι προσπάθησαν να κρύψουν τη φτώχεια τους πίσω από το ιερό εκκλησίας που βρίσκεται επίσης στην περιοχή.

«Ζητώ τη συνδρομή των συμπολιτών μου»

«Είμαστε σε κατάσταση δραματική, ζητώ βοήθεια μία στέγη, μία δουλειά. Δε ζητώ χρήματα αλλά τρόφιμα ρούχα και πάνες για τα παιδιά του. Το τηλέφωνο του Ηρακλή για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει την πενταμελή οικογένεια του, είναι  το 694 329 36 38.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR.

Τα σχόλια είναι κλειστά.