Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Η γυναίκα που… στρίμωξε τον Ντόναλντ Τραμπ

38

 

Στο στόχαστρο των διεκδικητών του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών βρέθηκε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, στη δεύτερη τηλεμαχία που οργάνωσε το αμερικανικό δίκτυο «CNN». Και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μία γυναίκα, η μοναδική της παρέας, κατάφερε να στριμώξει τον Τραμπ.Πρόσφατα, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε χρησιμοποιήσει διόλου κολακευτικά σχόλια για την Κάρλι Φιορίνα, την πρώην «σιδηρά κυρία» της Σίλικον Βάλει, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν «αυτή την μούρη». «Πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες των ΗΠΑ άκουσαν ξεκάθαρα αυτό που είπε ο κύριος Τραμπ», είπε η Φιορίνα παίρνοντας την εκδίκησή της. Η Φιορίνα κατάφερε να κάνει τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο να αναδιπλωθεί: «Πιστεύω ότι η κυρία Φιορίνα έχει ένα ωραίο πρόσωπο, πιστεύω ότι είναι μία ωραία γυναίκα».

Καθ’ όλη την διάρκεια του debate, o Τραμπ δεν έχασε το ταμπεραμέντο του, παρά το γεγονός ότι δεχόταν συνεχώς τα βέλη των αντιπάλων του. Πάντως, οι συντονιστές της συζήτησης δεν φάνηκαν να δυσανασχετούν από τις συγκρούσεις μεταξύ των υποψηφίων. Όπως αναφέρουν οι «New York Times», από την ώρα που ξεκίνησε το debate φάνηκε ότι θα περιστρεφόταν γύρω από τον Τραμπ. Η Κάρλι Φιορίνα τον χαρακτήρισε εξαιρετικό διασκεδαστή και ο Ραντ Πολ αλαζόνα ημιμαθή. Από την πλευρά του, ο Σκοτ Γουόκερ είπε πως δεν χρειαζόμαστε άλλο έναν μαθητευόμενο στο Λευκό Οίκο αναφερόμενος στον τίτλο της εκπομπής που παρουσίαζε ο Τραμπ. Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους κατηγόρησε τον Τραμπ για παλιότερη άσκηση πίεσης στον Λευκό Οίκο με φόντο τα καζίνο του. Στο ερώτημα «ποια γυναικεία προσωπικότητα θα επέλεγαν για να κοσμεί το χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων», ο Ραντ Πολ επέλεξε τη σουφραζέτα Σούζαν Άντονυ, ο Μάρκο Ρούμπιο, ο Τεντ Κρουζ και ο Ντόναλντ Τραμπ την ακτιβίστρια Ρόζα Παρκς και ο Μπεν Κάρσον την μητέρα του! Από την πλευρά του, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους διάλεξε τη πρώην «σιδηρά κυρία» της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ ενώ η μοναδική γυναίκα στο πλατό Κάρλι Φιορίνα απάντησε πως δεν θα χρειαζόταν να μπει το πρόσωπο μιας γυναίκας σε χαρτονόμισμα.

Ο Τζεμπ Μπους πάντως, βρέθηκε για λίγο στο επίκεντρο όταν παραδέχτηκε ότι έχει κάνει χρήση  μαριχουάνας. Όταν ο Ραντ Πολ υποστήριξε με ύφος πως «κάποιος εδώ πέρα» έχει καπνίσει μαριχουάνα στο παρελθόν, ο Τζεμπ Μπους είπε πως το είχε κάνει στα νιάτα του και μάλιστα το είχε παραδεχτεί. Και λίγο μετά ανάρτησε στο Twitter το μήνυμα: «Συγγνώμη μαμά».


Τα σχόλια είναι κλειστά.