Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν 2.000 πτήσεις λόγω χιονοθύελλας

35

Πάνω από 2.000 πτήσεις ακυρώθηκαν τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, καθώς χιονοθύελλα αναμένεται να σαρώσει μέσα στις επόμενες ώρες τις βορειοανατολικές πολιτείες της χώρας, κατά την οποία το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει το ένα μέτρο.

Περισσότερες από 2.009 πτήσεις ματαιώθηκαν από και προς τις ΗΠΑ, όπου υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε 271 πτήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρίνισε ο ιστότοπος Flightaware.

H εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση ότι σφοδρές χιονοπτώσεις θα πλήξουν τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν έως την καναδική μεθόριο.

Εντός της ημέρας αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τις οποίες το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 5 έως 10 εκατοστά, ενώ αργότερα οι μετεωρολόγοι αναμένουν νέες χιονοπτώσεις και την Τρίτη προειδοποιούν για επιδείνωση των φαινομένων με «σφοδρές» χιονοπτώσεις στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 45 έως 60 εκατοστά από τη Νέα Υόρκη ως τη Βοστόνη, δηλαδή τα 80 εκατοστά στις ανατολικές περιοχές της Μασαχουσέτης. Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με το NWS.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, ενημερώθηκε για τη σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ιδίως τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.