Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Ένα βήμα πριν τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία κατά του ISIS

50

Αλλαγή πλεύσης στη μάχη κατά των τζιχαντιστών ετοιμάζεται να κάνει η Ουάσινγκτον με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στο συριακό έδαφος.

«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε με τους κανόνες εμπλοκής μας» δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο «MSNBC» και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αναφέρει πως είναι έτοιμος να κάνει περισσότερα ακόμη και στο έδαφος».

Τη Δευτέρα, πάντως, ο Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε την πιθανότητα χερσαίων επιχειρήσεων στη Συρία, ως μέρος της επιχείρησης ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Όπως τόνισε μία τέτοια επέμβαση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα είχε μόνο προσωρινά αποτελέσματα. Το γεγονός όμως ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που σφυροκοπά το συριακό έδαφος με στόχο να καταστρέψει τις θέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει καταφέρει να «φρενάρει» τη δράση τους, πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον. Οι όποιες αντιστάσεις των Αμερικανών κάμπτονται μπροστά στην επίδειξη δύναμης των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν την «καρδιά» του Παρισιού ενώ απειλούν με νέα χτυπήματα όσες χώρες συμμετέχουν  στις αεροπορικές επιθέσεις.

Κι ενώ Ρωσία και Γαλλία εντείνουν τους βομβαρδισμούς τους στο συριακό έδαφος και κυρίως στη Ράκα – το προπύργιο των τζιχαντιστών – οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την επόμενη φάση: να αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις στη χώρα του Μπασάρ Αλ Ασαντ προκειμένου να εξοντώσουν τους μαχητές που στόχο έχουν την ίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου κηρύσσοντας τον πόλεμο στη Δύση.

Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση το 76% των Αμερικανών αντιτίθεται στην αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Συρία ενώ το 65% είναι αντίθετο στην αποστολή ειδικών δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.