Ειδησεογραφικό site

Ζωή: Τσίπρας, δανειστές, και Παυλόπουλος έστησαν εκλογές για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

66

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι τον οποίο κατηγόρησε ότι σε συνεργασία με τους δανειστές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έστησαν εκλογές για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε την κυβέρνηση στην πιο σκληρή μνημονιακή, είπε η πρόεδρος της Βουλής κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε ένα «τερατώδες» μνημόνιο και θέλει να εξαφανίσει πολιτικά όποιον προσπαθεί να δημιουργήσει ανάχωμα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε αναφορά στα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και όσους διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στο πιο εκτρωματικό Μνημόνιο που υπογράφηκε παραμένουν πιστοί στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν.

«Είναι η πρώτη φορά που η κυρία Μέρκελ και όλοι οι εκπρόσωποι των εκβιαστών-δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι μέρος της λύσης» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου υπαινισσόμενη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον ο εκλεκτός των Ευρωπαίων.

Ερωτηθείσα σχετικά με την απόφασή της να είναι ανεξάρτητη συνεργαζόμενη στη Λαϊκή Ενότητα, είπε πως αυτές οι εκλογές γίνονται με αιφνιδιαστικό τρόπο για να εκκαθαριστούν από τη Βουλή όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στη μνημονιακή λαίλαπα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως είναι η πρώτη φορά οι δανειστές εκφράζουν την ικανοποίησή τους που γίνονται εκλογές.

Αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα, είπε πως το έντιμο και το πολιτικό πρέπον απέναντι στο λαό, εφόσον είχε την πρόθεση να εφαρμόσει το μνημόνιο, ήταν να ζητήσει εντολή του λαού, πριν την ψήφιση αυτής της εξουσιοδότησης, τονίζοντας πως ήταν αδιανόητο να περάσει από τη βουλή αυτή η «εκτρωματική συνθήκη», τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κάνει εκλογές πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Κάποιοι ανέλαβαν να εξουδετερώσουν όσους αντιδρούσαν στο τερατώδες μνημόνιο», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τιμά όσους συναδέλφους της «τίμησαν» το «όχι» και δεν έχουν υποταχθεί.

«Κάποιοι άλλοι επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της πάλης και της αντίστασης», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Λαϊκή Ενότητα είναι μία προσπάθεια που έγινε από ανάγκη στα στενά περιθώρια που ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στις εκλογές, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με τους δανειστές και συμμετείχε εκτός από τον κ. Τσίπρα και ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι παράλειψαν να ενημερώσουν την ίδια, ως πρόεδρο της Βουλής, κάτι που -όπως τόνισε- έπρεπε να κάνουν, αφού προβλεπόταν συνταγματικά και θεσμικά.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να δημιουργήσει δικό της πολιτικό φορέα, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει διαλυθεί με ευθύνη του πρόεδρου του.

«Η Λαϊκή Ενότητα είναι το πρόπλασμα μίας νέας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου», είπε στη συνέχεια, σημειώνοντας πως δεν θέλει να θέσει τον εαυτό της επικεφαλής.

Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για καταγεγραμμένο έγκλημα «εκείνων που θέλουν να στραγγαλίσουν τον ελληνικό λαό», οι οποίοι «ζήτησαν από τους Έλληνες να υποκύψουν σε μαι συνθήκη αποικιοποίησης».

«Οι εταίροι προσέλαβαν τον ρόλο του εκβιαστή – Το ερώτημα είναι αν μπορεί η ευρωζώνη να παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ. Μας είπαν ότι το κοινοβούλιο πρέπει να υπογράψει ό,τι σας δίνουμε χωρίς να διαβάσουν οι βουλευτές το μνημόνιο», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως το δίλημμα που τίθεται πλέον είναι ευρώ ή δημοκρατία.

«Εγώ απαντώ δημοκρατία. Δημοκρατία απαντώ και στο δίλημμα δραχμή ή δημοκρατία», είπε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.