Ειδησεογραφικό site

Ζουλιέτ Μπινός προς Ευρωπαίους: Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα

24

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Ζoυλιέτ Μπινός ζήτησε κατά την άφιξή της στο Εδιμβούργο από τους Ευρωπαίους να αφήσουν για λίγο την Ελλάδα στην ησυχία της.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός που πρόκειται να ενσαρκώσει την Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, εξέφρασε τη στήριξή της στην Ελλάδα και τόνισε ότι η χώρα μας έχει προσφέρει πολιτιστικούς θησαυρούς στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα Herald Scotland, η Μπινός εξέφρασε την άποψη πως εξαιτίας του πολιτιστικού αντίκτυπου της Ελλάδας στην Ευρώπη, τότε θα πρέπει οι εταίροι να την συγχωρήσουν για τα οικονομικά της δεινά.

Η ίδια παρομοίασε την κατάσταση που ζούμε με αυτή των τραγικών ηρώων της αρχαίας τραγωδίας και τόνισε ότι τα μηνύματα των έργων του Σοφοκλή, ενώ έχουν γραφεί το 441 π.Χ. παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

«Το έργο του Σοφοκλή (σ.σ. Αντιγόνη) είναι ιδιοφυές, και όσο περισσότερο μπορούμε να το ανεβάζουμε τόσο καλύτερα. Το έργο είναι βαθιά πολιτικό… Η αίσθησή μου παίζοντας Σοφοκλή και έχοντας (ως Ευρωπαία) αυτή την κληρονομιά των 2.500 ετών, θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα στην ησυχία της» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο King’s Theatre.

Οι Ελληνες «μας έδωσαν τόσα πολλά με τους στοχαστές τους, τους φιλοσόφους τους και τους ποιητές τους […] Θεωρώ ότι πρέπει να τους φροντίσουμε» πρόσθεσε.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.