Ειδησεογραφικό site

Ζαΐρης: «Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ελλείψεις βασικών ειδών!»

32

Ελλείψεις στα βασικά αγαθά θα παρουσιαστούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με την  εκτίμηση του αναπληρωτή αντιπροέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Αντώνη Ζαΐρη, που μίλησε στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του Μega και στη Μαρία Σαράφογλου.

«Όταν δεν λειτουργεί το οξυγόνο της οικονομίας, που είναι το τραπεζικό σύστημα, είναι λογικό να παρουσιάζονται κάποιες αρρυθμίες και προβλήματα λειτουργίας. Το ίδιο (πρόβλημα) αντιμετωπίζει και το λιανεμπόριο. Από πλευράς εισαγωγέων, υπάρχει απαίτηση πληρωμής μετρητών. Η ροή του χρήματος δεν είναι εύκολη γιατί οι τράπεζες είναι κλειστές. Δηλαδή πέρα, των ξενοδόχων, των φαρμάκων και όλων των προβλημάτων που υπάρχουν, δημιουργείται πρόβλημα και στα συσκευασμένα τυποποιημένα τρόφιμα και σε διάφορα προϊόντα στους χώρους των σούπερμαρκετ αλλά και σε όλο το φάσμα και στη διακίνηση των αγαθών που φτάνουν στην κατάναλωση», δήλωσε, ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Ζαΐρης .

Και συνέχισε λέγοντας: «Το επόμενο θα είναι να εμφανιστούν ελλείψεις στα ράφια! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάναλωση. Αυτή τη στιγμή εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις, αλλά μην ξεχνάτε ότι το τραπεζικό σύστημα δεν λειτουργεί μόνο δύο ημέρες. Αναμένεται η κατάσταση να επιδεινωθεί». Ο κ. Ζαΐρης τόνισε ότι οι πολιτικές ευθύνες είναι μεγάλες και εξέφρασε την ελπίδα του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έστω και την τελευταία στιγμή, να ακυρώσει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Λυπάμαι που το λέω, θεωρώ ότι υπάρχει μέγιστη πολιτική ευθύνη όλων των θεσμικών φορέων του κράτους και της πολιτείας. Ίσως δεν είχαμε καταλάβει, τον συσχετισμό δυνάμεων και πού παίζουμε μπάλα σε διεθνές επίπεδο. Θα είναι μεγάλη και ιστορική ευθύνη, όλων αυτών που σήμερα παίρνουν αποφάσεις. Αλλά είναι και ένδειξη, ενός ηγέτη, όπως του πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή, να προχωρήσει σε μια κίνηση να ακυρώσει το δημοψήφισμα, που πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης. Όπως ξέρετε έχουμε γελοιοποιηθεί και διεθνώς», τόνισε ο Αντώνης Ζαΐρης.

Προβλέπει ελλείψεις σε βασικά αγαθά; «Είναι σε αγαθά άμεσης κατανάλωσης. Πολλές φορές σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία εισάγονται, αν μιλήσουμε για τον χώρο των τροφίμων.
Πρόκειται να εμφανιστούν προβλήματα στα ράφια αλλά και σε όλες τις άλλες κατηγορίες του λιανεμπορίου. Ό,τι εισάγεται. Γνωρίζετε ότι είμαστε μία χώρα που εισάγει πάρα πολλά προϊόντα», ήταν η απάντηση του κ. Ζαΐρη.

Όσον αφορά τις πρώτες ύλες: «Προς το παρόν οι ελλείψεις δεν έχουν φανεί σε μεγάλο βαθμό. Είναι σε λίγα προϊόντα και ο καταναλωτής έχει επιλογές και σε άλλα προϊόντα. Αλλά είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και αυτό. Θεωρώ ότι οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα. Άρα μέσα στο επόμενο διήμερο, τριήμερο, θα υπάρξουν ελλείψεις και βασικών ειδών. Αυτή είναι η προσωπική μου ανάγνωση, εξαιτίας της πύκνωσης των γεγονότων», δήλωσε ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.