Ειδησεογραφικό site

«Εφιάλτης» η πενθήμερη: Πώς ανάγκασαν συμμαθητές τους σε άσεμνες πράξεις

37

Σε «εφιάλτη» μετατράπηκε η Πενθήμερη εκδρομή για δυο μαθητές Λυκείου του Πύργου, εξαιτίας της απρεπούς και προκλητικής επίθεσης που δέχθηκαν από συμμαθητές τους, ενώ κοιμούνταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν, στη Θεσσαλονίκη.

Τα γεγονότα, αν πράγματι έχουν βάσει όλα όσα ακουστεί, ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αποτελούν πράξεις μαθητών 17 ετών, σε βάρος συμμαθητών τους. Πράξεις που ξεφεύγουν από τα όρια της πλάκας και έβαλαν σε «περιπέτειες» ολόκληρο το σχολείο, αμαυρώνοντας την ωραιότερη ίσως – για τους περισσότερους μαθητές – ανάμνηση των σχολικών ετών. Παράλληλα, βάζουν σε «μπελάδες» τους συνοδούς καθηγητές, που φυσικά, δε θα μπορούσαν να το αποτρέψουν, παρά μόνο αν έκαναν… περιπολίες και εφόδους στα δωμάτια των παιδιών, στις 3:00 και στις 4:00 τα ξημερώματα, καθώς το σχέδιο – όπως αποδείχθηκε – ήταν προμελετημένο και καλά σχεδιασμένο. Τόσο που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βιντεοσκοπήθηκε κιόλας.

Τους επιτέθηκαν… ενώ κοιμούνταν

Ομάδα δυο ή τριών μαθητών (τουλάχιστον), απευθύνθηκαν στη Ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, ισχυριζόμενοι ότι έχασαν την κάρτα εισόδου στο δωμάτιο τους, απέσπασαν από τον υπάλληλο την κάρτα του δωματίου των δυο συμμαθητών τους. Με αυτό τον τρόπο, μπήκαν στο δωμάτιο και αφού τους αιφνιδίασαν – καθώς τα δυο παιδιά κοιμούνταν – τους ακινητοποίησαν και τους εξανάγκασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε απρεπής πράξεις και «δοκιμασίες», που δεν μπορούν να περιγραφούν μέσω της εφημερίδας. Μάλιστα, άλλος μαθητής που συμμετείχε στην… πλάκα, φρόντισε να βιντεοσκοπήσει το περιστατικό, για να υπάρχουν και… πειστήρια για το «κατόρθωμα» τους.

Πράξεις που οι δυο μαθητές μετέφεραν στους συνοδούς καθηγητές τους και για τις οποίες ενημερώθηκε και ο διευθυντής του σχολείου.

Θα τιμωρηθούν, όπως πρέπει…

Το περιστατικό, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην σχολική κοινότητα και όπως ήταν φυσικό, δε μπορούσε να μην προκαλέσει την αντίδραση των εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και των γονέων  και κηδεμόνων των μαθητών. Ερωτηθείς από την εφημ. «Πατρίς», ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, επιβεβαίωσε ότι υπήρχε πράγματι ένα τέτοιο δυσάρεστο περιστατικό κατά τη διάρκεια της εκδρομής των μαθητών και το οποίο είναι υπό διερεύνηση. Επιβεβαίωσε επίσης τη βιντεοσκόπησή του, σημειώνοντας ότι το κινητό έχει ήδη κατασχεθεί από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος εξετάζει προσεκτικά το θέμα, διαβεβαιώνοντας πως οι μαθητές που έχουν την ευθύνη για την δημιουργία αυτού του λυπηρού περιστατικού, θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.