Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ καβάλησε το καλάμι του λαϊκισμού – Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη για προοδευτική σταθερότητα

45

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κ.Ο. του Κινήματος εν όψει της συζήτησης που αρχίζει σήμερα στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «καβάλησε το καλάμι» του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. «Είναι εύκολο να οδηγήσεις τη χώρα στην καταστροφή, θριαμβολογώντας, ταυτόχρονα, δείχνοντας με το δάχτυλο τις ευθύνες των προηγούμενων», είπε.

Σημείωσε ακόμη ότι έχει μεγάλη σημασία να δοθεί στη Βουλή η μάχη με τον λαϊκισμό και την υποκρισία, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει, ταυτόχρονα, μία ξεχωριστή μάχη για τον ρόλο του ίδιου και της δημοκρατικής παράταξης, αλλά και για το τι σημαίνει προοδευτική σταθερότητα.

«Η δικαίωση της χώρας θα είναι και δική μας δικαίωση» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφερόμενος στα όσα έχει προσφέρει, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά και τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει καθαρό λόγο για να υπερασπιστεί το έργο του, ενώ αναφέρθηκε και στις επιλογές του Κινήματος σε ζητήματα συνεργασιών, επισημαίνοντας: «Κάθε κίνησή μας είναι η προγραμματική συνεργασία». «Αυτό πράξαμε μετά τις εκλογές του 2012, αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι κεντρικός και όχι συμπληρωματικός.

«Κοινωνική και αναπτυξιακή συμφωνία»

Ο κ. Βενιζέλος ήταν ομιλητής και στη διεθνή συνδιάσκεψη, την οποία οργανώνει στο Ζάππειο Μέγαρο, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας (ΟΚΕ).

Κατά την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας μιας κοινωνικής και πολιτικής συμφωνίας για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού διαλόγου σε όλη την Ευρώπη

Πρέπει να συμφωνηθεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που να διασώζει την ανταγωνιστικότητα, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. «Εμείς», πρόσθεσε, «ειδικά αυτή την περίοδο που βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα επιδιώξουμε την πολιτική σταθερότητα για να βοηθήσουμε στο να μπει ένας επίλογος στην κρίση. Ο κοινοβουλευτισμός, έχει πάψει προ πολλού να είναι πλειοψηφικός και είναι συναινετικός. Πρέπει να υπάρξει κοινωνική και αναπτυξιακή συμφωνία, παρατήρησε.
Αναφερόμενος στον θεσμικό διάλογο των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε ότι τέθηκε κάποια στιγμή υπό αμφισβήτηση, σημείωσε όμως, ότι αποκαθίσταται σταδιακά, παραπέμποντας στην πρόσφατη συμφωνία της Γενεύης, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.