Ειδησεογραφικό site

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Υπάρχει ακόμη απόσταση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών

23

Σημαντική απόσταση χωρίζει ακόμη τις θέσεις της Ελλάδας και των δανειστών της, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ ο οποίος λίγες μόνο ώρες πριν από την επείγουσα συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις την Τρίτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της ΕΕ, ο ΦΠΑ, οι συντάξεις και η φορολογία των επιχειρήσεων είναι τα κύρια κρίσιμα σημεία στα οποία «σκοντάφτει» για την ώρα η συμφωνία για την Ελλάδα. Παράλληλα, τονίζει πως κοινοτικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει συζητηθεί το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε, πάντως, σήμερα σε δημοσιογράφους πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα στο αποψινό Eurogroup για αυτό -όπως σημείωσε- οι διαπραγματεύσεις στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ίσως είναι ολονύχτιες.

Σημειώνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής και μερικές μόνον ώρες από το προγραμματισμένο για αργά το απόγευμα Eurogroup, που υποτίθεται θα εγκρίνει το τελικό σχέδιο συμφωνίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.