Ειδησεογραφικό site

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση

27

Με δήλωση του Τζιάνι Πιτέλα, αρχηγού των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -τη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στους κόλπους τους- οι Σοσιαλιστές είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Πιτέλα, «ο Ελληνικός λαός διάλεξε ξεκάθαρα να σπάσει τον κλοιό λιτότητας που του επιβλήθηκε από την Τρόικα και να ζητά από τη νέα κυβέρνηση να φέρει δίκαιες πολιτικές με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη»..

«Η αναδιαπραγμάτευση του Ελληνικού χρέους και συγκεκριμένα η επέκταση των όρων του μνημονίου δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ταμπού. Είναι η ώρα να επενδύσουμε σε οικονομική ανάπτυξη για να ελαττώσουμε το  έλλειμμα και το χρέος. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν πολεμήσει για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε.

«Εάν βγουν αληθινά τα αποτελέσματα του exit poll, το αποτέλεσμα ετοιμάζει το δρόμο για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία (σημειώνουμε, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο). Παροτρύνουμε τον Αλέξη Τσίπρα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, να διαπραγματευτεί με όλες τις φίλο-Ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις και να φτιάξει μια δυνατή κυβέρνηση», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε πλήρως με τη νέα κυβέρνηση, που αναμένεται να πολεμήσει την φοροδιαφυγή».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.