Ειδησεογραφικό site

Ευρωλίγκα: Βατή για Ολυμπιακό, δύσκολη για Παναθηναϊκό η κλήρωση

38

Βατή για τον Ολυμπιακό και πιο δύσκολη για τον Παναθηναϊκό ήταν η κλήρωση στην Ευρωλίγκα για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, με τους «ερυθρόλευκους» να μετέχουν στον 4ο όμιλο της πρώτης φάσης και τους «πράσινους» στον 3ο.

Η πειραϊκή ομάδα ήταν από τις επικεφαλής στην κλήρωση, ενώ ο Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε στο β΄ γκρουπ δυναμικότητας, στην κλήρωση της Βαρκελόνης.

Αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον 4ο όμιλο θα είναι οι, Βαλένθια (Ισπανία), Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Νεπτούνας (Λιθουανία), ενώ ο πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας θα παίξει στον 3ο όμιλο με τις Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) και Τούροφ (Πολωνία).

Το πρώτο τζάμπολ της κανονικής περιόδου θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου και το τελευταίο στις 19 Δεκεμβρίου, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να προκρίνονται στη φάση των «16» (30/12/2014-10/4/2015).

Οι οκτώ ομάδες που θα αποκλειστούν θα συνεχίσουν στο EuroCup. Μετά τη φάση των «16» θα ακολουθήσουν οι προημιτελικοί, που θα ξεκινήσουν στις 14 Απριλίου και θα διαρκέσουν μάξιμουμ ως τις 28 του ίδιου μήνα, ενώ υο φάιναλ-4 της θα διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Μαΐου στη Μαδρίτη.

Η σύνθεση των πρώτων δύο ομίλων:

1ος: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Αναντολού Εφές (Τουρκία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία), Σάσαρι (Ιταλία), νικητής προκριματικών

2ος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Μάλαγα (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Τσεντεβίτα (Κροατία), Λιμόζ (Γαλλία)

Τα σχόλια είναι κλειστά.