Ειδησεογραφικό site

Ευθύμης Γιανουσάκης: Ποιος είναι ο εφοπλιστής με τον ένα τόνο ηρωίνης

63

Ο άγνωστος στους περισσότερους συλληφθείς εφοπλιστής από την βίλα της Φιλοθέης όπου έγιναν οι συλλήψεις για την υπόθεση με τον ένα τόνο ηρωίνης, ασχολείτο για χρόνια με τη νύχτα, καθώς είχε νυχτερινά κέντρα στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, ενώ από το 2012 φέρεται ως ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας G-Tankers Petroleum FZE με έδρα την πόλη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής».

Πρόκειται για τον 40χρονο Ευθύμη (Μάκη) Γιαννουσάκη, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση του κυκλώματος εισαγωγής της ηρωίνης, εμφανίζεται ως ο «οργανωτής».

Πατέρας του 40χρονου ήταν ο Μιχάλης Γιαννουσάκης, πρώην συζύγου της τραγουδίστριας Αλέκας Κανελλίδου, ο οποίος σε ηλικία 63 χρόνων γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν 26χρονο μέσα στο μπαρ του στoυς Αμπελόκηπους τον Μάρτιο του 2009. Τότε ο δράστης, εμπλεκόμενος σε υποθέσεις εκβίασης είχε υποστηρίξει πως είχε γνωρίσει το θύμα μέσω του γιου του, αλλά πως ο φόνος είχε να κάνει με την «απόλυση μιας φίλης» του.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο Γιαννουσάκης είχε στην ιδιοκτησία του μπαρ στην Κηφισιά από το 2002, το οποίο όμως έκλεισε το 2011, μετά από σωρεία παραβάσεων. Γνωστοί του 40χρονου παρατηρούν πως από τότε έψαχνε άλλους τρόπους για να έχει σημαντικά εισοδήματα, κυρίως μέσω των γνωριμιών του, που έφταναν από τον 68χρονο συνεταίρο του, πρώην ιδιοκτήτη γνωστού μπαρ του Κολωνακίου, που είχε εμφανισθεί και ως δημοτικός σύμβουλος στην πρωτεύουσα, μέχρι τη γόνο επιχειρηματικής οικογένειας με είδη υγιεινής, ενώ διατηρούσε και επαφές με ορισμένους παράγοντες ΠΑΕ του κέντρου.

Φαίνεται πως ο θάνατος ενός από τους δύο γιους του σε τροχαίο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη ζωή του, ενώ το άλλο παιδί του είναι σήμερα κατηγορούμενο για την υπόθεση της ηρωίνης καθώς εντοπίστηκαν επιβαρυντικά SMS στο κινητό του.

Η εταιρεία με τις εφοπλιστικές δραστηριότητες λέγεται G-Tankers Petroleum FZE και φέρεται να συστάθηκε το 2012 με άδεια η οποία έληγε τον Αύγουστο του 2014. Είναι ωστόσο ενδεικτικό, όπως αναφέρει το Βήμα, ότι σε καμιά από τις καταχωρίσεις της δεν εμφανίζει ούτε τηλέφωνο ούτε φαξ, αλλά μόνο ένα προσωπικό mail του «Μάκη Γιαννουσάκη».

Όσον αφορά στην επαφή που κρατούσαν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσεις τα μέλη του κυκλώματος ηρωίνης, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, ο Γιαννουσάκης είχε αναφέρει προ διετίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Makari na einai sostes oi plirofories sou Antoni. Alla gia na to grafeis me toso sigouria tha exeis piges apo mesa – MAKIS DUBAI» (Μακάρι να είναι σωστές οι πληροφορίες σου Αντώνη. Αλλά για να το γράφεις με τόσο σιγουριά θα έχεις πηγές από μέσα).

Ενδιαφέρον είναι ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε πολλές αναφορές για το «εγχείρημα» προ δύο ετών του ιδιώτη Βλάση Τσάκα να εμφανίσει Άραβα πρίγκιπα ως υποψήφιο αγοραστή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συλληφθείς πλέον εφοπλιστής θα υποστηρίξει ότι η αποθήκευση του μισού τόνου ηρωίνης στο σπίτι του στην Φιλοθέη «έγινε εν αγνοία του»!

Τα σχόλια είναι κλειστά.