Ειδησεογραφικό site

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα και στην Κωνσταντινούπολη;

32

Η συγκυρία προκαλεί σκέψεις… Ετοίμαζαν τρομοκρατικό κτύπημα και στην Κωνσταντινούπολη; Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το πρωί της Παρασκευής (13/11), λίγες ώρες πριν την εκδήλωση του χειρότερου τρομοκρατικού κτυπήματος επί ευρωπαϊκού εδάφους, στο Παρίσι, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των οποίων βρισκόταν ένας Βρετανός πολίτης, που λογίζεται στους στενούς συνεργάτες του Τζιχάντι Τζον.

Πρόκειται για τον Αϊνέ Λέσλι Ντέιβις, ο οποίος φρουρείται στην υπηρεσία αλλοδαπών από ισχυρή δύναμη.

Το όνομά του είχε εμφανιστεί στα βρετανικά ΜΜΕ κατά το παρελθόν, ως ο άνθρωπος κλειδί για το δίκτυο των τζιχαντιστών στη Συρία. Ο Ντέιβις και οι υπόλοιποι τέσσερις φερόμενοι ως τζιχαντιστές, ταξίδευαν από τη Συρία.

Οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνα αν η παρουσία τους στην Κωνσταντινούπολη συνδέεται με το πολλαπλό τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι την ίδια μέρα.

«Νομίζουμε ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την ίδια ημέρα με εκείνες του Παρισιού. Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών μας αφήνουν να εννοηθεί ότι αποτρέψαμε μια μεγάλη επίθεση» δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.