Ειδησεογραφικό site

ΕΣΠΑ: Τροπολογία για την παράταση επενδυτικών σχεδίων έως και το 2017

35

Παράταση μέχρι και το 2017 στην ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων περιλαμβάνει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ.

Το νομοσχέδιο συζητείται αύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής και η τροπολογία μεταξύ άλλων αφορά

– παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 η προθεσμία για την ολοκλήρωση επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 3908/2011, ανεξάρτητα αν έχει συμπληρωθεί η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης.
– ρυθμίζονται θέματα για την αντιστοίχηση των αδειών τεχνικών επαγγελμάτων.
– προβλέπεται ο τρόπος με τον οποίο η «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» μπορεί να εκμισθώνει ή να παραχωρεί εκθεσιακούς χώρους ή χώρους προώθησης κατά την συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια και λοιπές εκδηλώσεις.

Για την συμμετοχή της σε εκθέσεις κ.λπ. μπορεί να προκαταβάλλει το μίσθωμα των εκθεσιακών χώρων και το κόστος του τιμήματος της κατασκευής περιπτέρου και λοιπών λειτουργικών δαπανών προβολής χωρίς να δίνει ο ανάδοχος εγγυητική επιστολή, αλλά μόνο προτιμολόγιο ή τιμολόγιο.

– προσδιορίζονται τα πρόσθετα στοιχεία που καταχωρίζονται στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) για τους εμπόρους που αποκτούν την ιδιότητα του εξαγωγέα.
– συστήνεται ο θεσμός του Εγκεκριμένου Εμπόρου Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών στα πρότυπα του θεσμού που ισχύει για τους εμπόρους νωπών οπωροκηπευτικών.
– αποτυπώνονται οι υποχρεώσεις των εξαγωγέων προϊόντων διπλής (διττής) χρήσης.
– θεσπίζεται υποχρέωση στα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια να προσαρμόσουν εντός 10 μηνών από την ψήφιση του νόμου, τα ηλεκτρονικά τους συστήματα για την ηλεκτρονική υποβολή και υποδοχή αιτήσεων με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά, καθώς και για την ηλεκτρονική έκδοση και αποστολή των πιστοποιητικών καταγωγής για τα προϊόντα που προορίζονται για εξαγωγή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.